ULTIMA ORĂ 16 ianuarie 2012

Emil Boc: Protestele paşnice sunt legitime, violenţa de netolerat

de Covasna Media | 354 vizualizări

"Libertatea de exprimare e garantată în România, e un castig al societăţii democratice şi statului de drept. Protestele paşnice, în conditiile legii, sunt legitime, dar violenţa stradală e inacceptabilă şi de netolerat. Obligaţia statului e ca cetăţeanul să fie in siguranţă indiferent unde se află, pe stradă sau acasă", a declarat ieri premierul Emil Boc după şedinţa coaliţiei.

Principalele declaraţii ale premierului:

- Libertatea de exprimare e garantată în România, e un castig al societăţii democratice şi statului de drept. Protestele paşnice in conditiile legii sunt legitime, dar violenţa stradală e inacceptabilă şi de netolerat. Obligaţia statului e ca cetăţeanul să fie in siguranţă indiferent unde se află, pe stradă sau acasă. Coalitia a solicitat foarte clar şi explicit autorităţilor statului să protejeze cetăţeanul indiferent unde se află

- Inteleg si intelegem greutătile prin care trec românii. Ştim că nu trec vremuri uşoare, că suntem intr-o criză economică ce a fost mult mai aspră dect cineva şi-a imaginat vreodată. Ştim că am fost obligaţi să luăm măsuri care au adus oamenior necazuri şi privaţiuni financiare. Dar tot oamenilor le multumesc pentru faptul că , cu sprijinul si suportul lor am reuşit să salvăm tara de la colaps. Stabilitatea economică e rezultatul muncii romnilor şi e păcat să o compromitem.

- Nu există niciun fel de risc de neplată a obligaţiilor sociale

- Violenţele stradale ne fac mult rău. Pe termen mediu si lung compromit stabilitatea economică câştigată, şansa de a avea o creştere economică ce să ne aducă mai repede prosperitatea care să simtă in buzunarele românilor.

- Înteleg suferintele cu care oamenii se confruntă, ele nu pot fi rezolvate peste noapte, doar gradual putem atinge acea stabilitate.

- Ministrul Sănătăţii a fost mandatat să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege, o echipă din care să nu lipsească reprezentanţii asociatiilor de pacienti, medici, sindicate, patronate, societate civilă, colegiul medicilor care să ne propună un nou proiect sau modificarea legislaţiei existente.

- Despre tăcerea din ultimele zile: Am fost în permanent contact cu instituţiile statului, ieri am făcut o declaraţie publică cu apel la protest paşnic. Astăzi Coaliţia face acelaşi lucru.

- RAED ARAFAT e binevenit dacă va dori. Ministrul sănătăţii va da toate detaliile, nu am problemă ca Arafat să facă parte din orice colectiv.

- Nici forma legii care a fost restrasă nici noua lege nu vor prevedea privatizarea serviciului de urgenţă, desfiinţarea SMURD.

La şedinţa Coaliţiei au participat atât ministrul de Interne, Traian Igaş, cât şi cel al Sănătăţii, Ladislau Ritli.

Traian Igaş a prezentat o informare completă privind protestele din ultimele zile, în special din municipiul Bucureşti, conţinând date privind persoanele rănite şi pagubele rezultate.

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului de Interne să dispună măsuri împotriva persoanelor care vor mai comite acte de violenţă în timpul protestelor, pentru elaborarea noului proiect de lege privind sănătatea urmând să aibă loc alte discuţii în coaliţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Mii de români au protestat, în ultimele trei zile, în mai multe oraşe din ţară, pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de medicul Raed Arafat şi dezacordul faţă de felul în care Guvernul PDL-UDMR-UNPR şi preşedintele Traian Băsescu au tratat problema legii Sănătăţii.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.