ULTIMA ORĂ 14 martie 2013

Daune înjumătăţite în cazul Huidu: 190.000 de euro pentru familiile victimelor accidentului

de Covasna Media | 479 vizualizări

Curtea de Apel Braşov a decis că firma de asigurări trebuie să plătească daune de 190.000 de euro rudelor victimelor accidentului provocat de Şerban Huidu în 2011. Astfel, suma a fost înjumătăţită.

accident huidu

Iniţial, firma de asigurări auto SC Asigurare - Reasigurare Astra SA a fost obligată să plătească integral daunele civile în cuantum de peste 360.000 de euro stabilite de către Judecătoria Braşov, pe 18 decembrie 2012, către familiile celor trei victime din accidentul provocat de Huidu, în 16 octombrie 2011, la Timişul de Sus.

Avocatul firmei de asigurări a spus că sumele stabilite de Judecătoria Braşov sunt prea mari şi a adus ca dovezi mai multe statistici privind daunele acordate de instanţe în cazul unor accidente cu victime, despăgubirile fiind mult mai mici.

Şi avocatul lui Huidu, Ioan Mînjină, a cerut diminuarea cuantumului despăgubirilor, deşi clientul său nu plăteşte direct daunele, ci firma acestuia de asigurări. Avocatul a declarat jurnaliştilor că Huidu nu i-a cerut să solicite diminuarea despăgubirilor, şi că şi-a susţinut un punct de vedere.

În schimb, Valentin Bordea, avocatul Ioanei Câmpean, fiica uneia dintre victime, a cerut majorarea cuantumului despăgubirilor stabilite pentru ea, de la 120.000 de euro, la 240.000 de euro, pe motiv că pentru familia celeilalte vicitme, familia Balog, s-au stabilit daune totale de 240.000 de euro (câte 120.000 euro pentru soţia şi fiul lui Ştefan Balog).

În mai 2012, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morţi produs în octombrie 2011 zona localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov.

În urma accidentului provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.