ULTIMA ORĂ 10 ianuarie 2012

Cutremur de 4,4 grade pe Richter, în Vrancea

de Covasna Media | 322 vizualizări

Un cutremur de 4,4 grade pe Richter s-a produs, la ora 20:25, în Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 170 de km. La aproximativ aceeşi oră, un cutremur extrem de puternic, de magnitudine 7,3, a avut loc în insula indoneziană Sumatra. Autorităţile au emis alertă de tsunami.

Directorul Institutului de Fizică al Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat, pentru Realitatea TV că seismul nu iese din normalitatea acestei zone georgrafice, deşi a fost puternic resimţit de localnici.

Mai mult decât atât, Mărmureanu descrie cutremurul ca fiind unul dintre cele mai adânci care au avut loc în ţară. Totuşi magnitudinea la care ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la posibile pagube ar trebui să depăşească 7 grade pe scara Richter.

De asemenea, Mircea Radulian, directorului Institutului de Fizică al Pământului din România a declarat, la Realitatea TV, că în cazul în care vor exista replici al seismului, acestea vor avea o magnitudine mult mai mică decât cea iniţială.

Radulian a mai explicat că datele furnizate sunt primele la care seismologii au avut acces şi că, cel mai probabil, cele finale vor fi mai mici.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.