ULTIMA ORĂ 22 noiembrie 2011

Cum plăteşte Ungaria pentru nerespectarea lecţiilor FMI: Majorează TVA la 27%

de Covasna Media | 349 vizualizări

Ungaria va majora anul viitor Taxa pe Valoarea Adăugată la 27%, măsură cuprinsă în legea impozitelor pentru 2012, aprobată de Parlamentul Ungariei, a anunţat astăzi agenţia guvernamentală de presă MTI, potrivit AFP.

"Mulţi cred că nivelul de 25% al TVA este bătut în cuie, dar nu este adevărat", a spus ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy.

În prezent, TVA din Ungaria este de 25%, cea mai mare din UE, dar similară cu cea din Danemarca şi Suedia. În urma majorării, taxa va ajunge la cel mai înalt nivel din Uniunea Europeană.

Cel mai redus nivel al TVA, de 15%, este în Cipru şi Luxemburg.

Legea impozitelor pe 2012 a fost aprobata cu 232 de voturi. Au votat "împotrivă" un număr de 72 de deputaţi.

Această decizie a fost luată în contextul economic dificil din Ungaria, ţară care a apelat recent la Fondul Monetar Internaţional şi la Comisia Europeană, în contextul în care finanţarea de pe pieţe a devenit tot mai dificilă.

Cum au întors maghiarii spatele FMI

Vecinii de la Vest au închis uşa în nas reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional în august 2010. Toţi oficialii maghiari, în frunte cu premierul Viktor Orban, au transoformat ruperea înţelegerii cu Fondul, într-o luptă de „neatârnare”.

Eliberarea Ungariei de Fondul Monetar Internaţional este un pas înainte către autodeterminarea naţiunii, iar după ce actualul acord stand-by expiră în octombrie, Budapesta nu va mai fi legată de instituţia internaţională”, declara atunci premierul Ungariei, Viktor Orban.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.