ULTIMA ORĂ 5 martie 2013

Criză politică în Republica Moldova: Guvernul a fost demis

de Covasna Media | 320 vizualizări

Guvernul condus de Vladimir Filat a fost demis, luni, cu voturile PD, PCRM și deputații neafiliați, în urma unei moţiuni de cenzură depusă de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Guvernul Republicii Moldova, condus de premierul Vladimir Filat, a primit vot de neîncredere din partea deputaţilor. 54 de parlamentari s-au pronunţat pentru demiterea Executivului, ei făcând parte din PD, PCRM și deputații neafiliați, scrie Publika.md.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a depus joi, la Parlament, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de către Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Moţiunea a fost semnată de 34 de deputaţi, motivul invocat de PCRM este corupţia din cadrul Guvernului.

Echipa lui Filat va trebui să-şi dea demisia într-un interval de trei zile, iar şeful statului va desemna un nou prim-ministru. Premierul desemnat va prezenta Parlamentului, într-un interval de 15 zile, propunerile pentru noul Cabinet. Dacă acesta va fi acceptat de deputaţi, noii miniştri vor putea depune jurământul.

În situaţia în care deputaţii vor respinge repetat noul Cabinet şi programul de guvernare, şeful statului poate dizolva Parlamentul. Drept urmare, sunt organizate alegeri parlamentare anticipate.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat, luni, speranţa ca R. Moldova să nu intre într-un derapaj politic prin adoptarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, el apreciind că un astfel de derapaj ar face foarte mult rău cetăţenilor şi nu neapărat politicienilor din R. Moldova.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.