ULTIMA ORĂ 24 ianuarie 2012

Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe

de Covasna Media | 386 vizualizări

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea senatorului UNPR, Cristian Diaconescu, în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministrul de Externe va avea loc marţi seară, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a semnat decretul la scurt timp după ce premierul Emil Boc i-a trimis propunerea ca senatorul UNPR să preia postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Baconschi.

De altfel, Băsescu a semnat şi decretul pentru revocarea din funcţia de ministru al Afacerilor Externe a lui Baconschi.

În prima parte a zilei, Emil Boc anunţa că va trimite în cursul zilei de marţi preşedintelui Traian Băsescu o propunere pentru postul de ministru al Afacerilor Externe.

Boc nu a precizat la acel moment care va fi persoana nominalizată. El nu a dorit nici să răspundă dacă senatorul UNPR Cristian Diaconescu este cel care va fi propus pentru această funcţie, deşi surse politice au declarat că senatorul este propunerea PDL pentru şefia MAE.

De altfel, în Parlament, încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, mulţi parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu.

Astăzi, UDMR a anunţat că susţine nominalizarea lui Diaconescu.

Luni, aflat la Bruxelles, Baconschi a evocat în discuţii o posibilă "o succesiune pe linia UNPR la portofoliul externelor".

"Aud sau citesc că s-ar prefigura o succesiune pe linia UNPR la portofoliul externelor, e vorba fără surpriză de preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, care a mai îndeplinit funcţia de ministru, pentru nouă luni. Se pare că are, dacă această ipoteză se confirmă, o nouă ocazie de a-şi dubla mandatul cu alte nouă luni", a spus Baconschi, citat de Mediafax.

El a adăugat că are "o relaţie şi de foşti colegi, diplomaţi" cu Diaconescu , relaţie pe care a catalagat-o ca fiind "cât se poate de colegială".

"Dacă revocarea mea va fi dusă la capăt am de gând să-i predau mandatul cu toate elementele de conţinut, astfel încît politica noastră externă să poată beneficia de anumită continuitate, mai ales ca viziune. Nu ca mecanica programului sau contactelor, cât ca repere mari legate de poziţionarea noastră regională", a mai spus Baconschi.

Teodor Baconschi a declarat că a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală şi că a fost vorba despre o decizie politică.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.