ULTIMA ORĂ 30 martie 2013

Coreea de Nord a intrat în stare de război cu Coreea de Sud

de Covasna Media | 539 vizualizări

Coreea de Nord a intrat în "stare de război" împotriva vecinilor sudici, susținând că, de acum înainte, orice dispută între cele două state se va "rezolva în maniere de război".

"De acum înainte, relațiile nord-sud vor intra într-o stare de război și toate problemele dintre cele două state se vor rezolva corespunzător", se arată într-un comunicat semnat de cei mai înalți oficiali militari ai statului, citat de agenția de stat KCNA, preluat de Reuters și Russia Today,

Din punct de vedere tehnic, cele două state se află în stare de război încă, în urma conflictului din 1950-1953, care nu a fost niciodată încheiat oficial, cu un tratat de pace.

"În condițiile în care Coreea de Nord și-a plasat întreg arsenalul balistic în alertă, cu țintă directă spre baze americane și prezența tot mai vizibilă a americanilor în regiune, întreaga situație riscă să scape de sub control", a avertizat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

"Coreea de Nord și SUA poartă responsabilitatea pentru recentele escaladări de tensiune", a continuat oficialul rus, care a făcut un apel la ambele tabere "să nu își flexeze mușchii militari".

Nord-coreeanii au publicat vineri, în mod accidental sau poate voit, două imagini în care apar hărţi ce dezvăluie atât planuri de lovituri asupra teritoriului american, cât şi detalii despre forţele militare ale Phenianului, informează AFP.

Fotografiile au fost publicate de agenţia oficială nord-coreeană KCNA. Imaginile aveau scopul de a ilustra o reuniune de urgenţă convocată în noaptea de joi spre vineri de către liderul Kim Jong-un. Acesta apare aşezat la birou, în ceea ce pare o sală de comandament al operaţiunilor militare.

În plan secund apare o hartă intitulată "Plan de lovituri ale forţelor strategice pe continentul american". Linii par să traseze traiectorii ale unor rachete către Statele Unite.

"Nu cred să fie o eroare", a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. "Eu cred că acest lucru a fost făcut public în mod intenţionat, fără îndoială pentru a deforma faptele privind puterea militară a (Coreei de) Nord", a apreciat el.

În fotografii, mai apare şi un ecran amplu, tot în plan secund, care enumeră forţele navale ale ţării, şi anume "submarine – 40, nave de debarcare – 13, nave pentru depistarea şi distrugerea minelor subacvatice – 6".

În timpul acestei reuniuni, Kim Jong-un a dat ordin să se facă pregătiri pentru atacuri cu rachete strategice împotriva continentului american şi unor baze ale Statelor Unite în Pacific, ca răspuns la zboruri de antrenament cu bombardiere "invizibile" de tip B-2, pe fundalul tensiunilor din peninsulă.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.