ULTIMA ORĂ 8 iunie 2013

Cod galben de inundaţii pe râul Negru în jud. Covasna

de Covasna Media | 1246 vizualizări

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat, sâmbătă, că se menţine codul galben de inundaţii pe râurile din Moldova şi Transilvania şi se instituie, începând de sâmbătă, ora 16.00, un cod galben în judeţul Covasna.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează avertizarea hidrologică de vineri, după cum urmează:

Se menţine COD GALBEN pe râurile: Suceava, Moldova, Bistriţa (judeţele Suceava, Neamţ), pe cele din bazinele hidrografice Trotuş (judetul Harghita şi Bacau), Susiţa, Putna, Râmnicu Sărat (judeţul Vrancea), Bârlad (judeţele Vaslui şi Galaţi), Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), pe afluenţii Prutului inferior din judetţle Vaslui şi Galati şi pe Mureşul superior (judeţele Harghita şi Mureş).

Se instituie COD GALBEN începând din data de sâmbătă, ora 16:00, pe afluenţii Oltului superior din judeţul Covasna.

Se menţine COD PORTOCALIU până duminică la ora 6:00, pe afluenţii Sucevei, Moldovei şi Bistriţei din judeţele Suceava şi Neamţ.

Datorită gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din nord-vestul şi centrul ţării.

harta_inundatii_84769900

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.