ULTIMA ORĂ 27 februarie 2013

CNA a decis ca toate emisiunile de tip reality show să fie marcate cu menţiunea "Ficţiune"

de Covasna Media | 405 vizualizări

Emisiunile de tip reality show, ale căror scenarii se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, trebuie semnalate prin menţiunea "Acest program este o ficţiune", a decis CNA.

Proiectul de Decizie a fost discutat pentru prima dată de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în şedinţa de marţi, potrivit Mediafax.

"Orice emisiune de tip reality show, al cărei scenariu se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, se semnalează, la început şi la sfârşit, precum şi la reluarea după pauze publicitare, prin menţiunea «Acest program este o ficţiune», afişată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pentru o durată de minimum 60 de secunde", se menționează în comunicatul CNA.

Proiectul de Decizie mai prevede că, "înainte de difuzarea unor imagini şocante, a unor scene de violenţă sau cu impact emoţional negativ, care pot impresiona în mod neplăcut telespectatorii, aceştia vor fi avertizaţi prin menţiunea, afişată static şi lizibil: «Atenţie! Urmează imagini care pot afecta starea emoţională a telespectatorilor»".

Membrii CNA discută în momentul difuzării acestei ştiri şi alte prevederi ale proiectului de Decizie de modificare şi completare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizualului.

După ce va vota în integralitatea sa proiectul de Decizie, acesta va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile. Decizia va putea intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.

CNA a luat decizia de a obliga posturile de televiziune să marcheze emisiunile de tip reality show, ale căror scenarii se bazează pe fapte sau situaţii reale din viaţa unor persoane, conţinând însă şi elemente de ficţiune, cu menţiunea "Acest program este o ficţiune", după ce au constatat că unele posturi TV difuzează emisiuni care par a fi reportaje, însă, de fapt, acestea sunt ficţiuni.

(b1.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.