ULTIMA ORĂ 11 ianuarie 2012

CCR SALVEAZĂ MAIDANEZII: Eutanasierea câinilor este neconstituţională

de Covasna Media | 417 vizualizări

Legea maidanezilor e neconstituţională. Asta au decis miercuri judecătorii Curţii Constituţionale din România. Legea fusese contestată de USL şi de ONG-uri.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că este neconstituţionnală Legea referitoare la câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia.

Judecătorii Curţii Constituţionale au admis, cu majoritate de voturi, sesizarea privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, făcută în 25 noiembrie 2011 de 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL.

Anunţul privind neconstituţionalitatea legii a fost primit cu urale de membrii organizaţiilor de protecţie a animalelor care miercuri protestează la Palatul Parlamentului, unde este sediul Curţii Constituţionale.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 22 noiembrie, Legea privind câinii comunitari, care prevedea că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea realiza după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier şi că toţi câinii vor fi "cipaţi".

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
sinceritate, 15 ianuarie 2012
Nici caini ca noi , nici noi ca si cainii !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.