ULTIMA ORĂ 10 aprilie 2013

Câte comisioane se plătesc pentru un card bancar?

de Covasna Media | 583 vizualizări

Comision de retragere numerar, de alimentare cont, de emitere şi administrare card sau comision de interogare - sunt doar câteva dintre cele 10 taxe pe care un român trebuie să le plătească la bancă, atunci când are în portofel un simplu card de debit unde firma la care lucrează îi virează lunar salariul.

Cele mai multe bănci nu cer bani atunci când emit un card. Odată ce aţi devenit client, începe şi taxarea. Administrarea fiecărui card costă în medie 7 lei şi 50 de bani pe lună.

În cazul retragerii de numerar de la bancomatul aceleiaşi bănci, cel mai mare comision este de 0,25%, dar nu mai puțin de 0,25 lei. Astfel, la un salariu de 1.550 lei, comisionul reţinut de bancă va fi de 4 lei/lună, adică 48 de lei pe an.

Chiar şi simpla verificare a sumei aflate pe card costă între 20 de bani şi 4 lei, în funcție de tipul de cont şi de bancă. Iar dacă vreţi să scoateţi şi chitanţă, mai adăugaţi 50 de bani.

O cheltuială neaşteptată poate apărea în cazul în care utilizatorul uită codul PIN. Schimbarea codului costă între 2 şi 20 de lei.

Băncile percep comisioane şi pentru conversiile valutare, de cel puţin 2% din suma schimbată.

Închiderea cardului se poate dovedi o operaţiune mai dificilă şi mai costisitoare decât deschiderea acestuia. Trebuie neapărat să faceţi un drum până la bancă şi să semnaţi actele pentru renunţarea la cont. Sunt destule bănci care percep şi comisioane de până la 10 lei.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.