ULTIMA ORĂ 16 aprilie 2013

Bugetarii vor primi salariile pe aprilie până la sfârşitul lunii, nu în mai

de Covasna Media | 798 vizualizări

Angajaţii din sectorul public vor primi salariile aferente lunii aprilie 2013 până la sfârşitul acestei luni, nu în prima parte a lunii mai, cum ar trebui în mod normal.

Astfel, bugetarii care ar trebui să încaseze salariile în intervalul 5-10 mai vor primi banii până la sfârşitul lunii aprilie. Informaţia a fost confirmată de premierul Victor Ponta, care a precizat că Guvernul va aproba aceasta ordonanţă care asigură bugetarilor bani pentru cumpărăturile de Paşti, iar "celor mai norocoşi" le asigură şi fonduri pentru deplasări turistice.

"Vreau să confirm că Ministerul de Finanţe şi ministrul delegat pentru Buget au găsit soluţia juridică pentru ca salariile bugetarilor, care trebuiau achitate exact în perioada de Paşte, 1-10 mai, să fie achitate până pe 30 aprilie. Sper că oamenii, în felul acesta, să poată avea resursele necesare pentru cumpărăturile de Paşte şi aceia care sunt mai norocoşi să cheltuie banii în facilităţile turistice. E o categorie redusă, din păcate, raportat la ansamblul populaţiei, însă un sprijin pentru zona de turism este oricând binevenit", a spus Ponta.

În urmă cu o lună, Guvernul a decis că zilele de 2 şi 3 mai să fie declarate drept zile libere pentru salariaţii din sectorul public, pentru că ziua de 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşte, din 5 mai. Vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat însă că zilele libere acordate de stat pe 2 şi 3 mai nu îi vor determina pe români să stea în staţiunile din ţară 5-6 zile, astfel că nu se va înregistra nicio creştere a turismului intern.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.