ULTIMA ORĂ 10 aprilie 2013

Braşovul va fi primul oraş din ţară cu iluminat public inteligent

de Covasna Media | 492 vizualizări

Braşovul a obţinut o finanţarea europeană de 10 milioane de lei. Iluminatul inteligent presupune un sistem prin care să se aprindă lumina pe un stâlp sau mai mulţi în funcţie de necesităţi.

Banii erau să se piardă  din cauza birocraţiei. Erau necesare acte care să demonstreze că toate străzile sunt pe terenul municipalităţii. Până la urmă situaţia s-a rezolvat. Guvernul va da o hotărâre prin care se va recunoaşte primăria ca proprietar al străzilor şi stâlpilor.

Viceprimarul Răzvan Popa spune că noul sistem va aduce economii importante la facturi. Se estimează o scădere a consumului cu 30-35%, adică cam 250.000- 300.000 de lei. „Becurile vor avea o intensitate mai mare pe timp de noapte, iar când se luminează intensitatea acestora va fi redusă. Totodată, avariile vor putea fi reparate în foarte scurt timp, fiindcă acum, din cauza faptului că este o reţea destul de mare, dacă nu anunţă cineva, nu se ştie exact unde sunt defecţiuni şi uneori se intervine foarte târziu. Echipamentele vor fi monitorizate dintr-un dispecerat ce se va afla la Primăria Braşov”, a explicat viceprimarul Răzvan Popa.

Proiectul  prevede şi montarea a 43 de camere de supraveghere video în cele 26 de zone de risc din Braşov, identificate de Poliţie, de exemplu, pe anumite străzi din cartierele Noua, Bartolomeu Nord, Tractorul, dar şi în zona centrală. Vor fi şi butoane de panică conectate la dispeceratul Primăriei.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.