ULTIMA ORĂ 23 ianuarie 2013

Bogații României, luați la verificat

de Covasna Media | 477 vizualizări

Guvernul a decis să fie verificate averile unor persoane cu venituri mari, suspectate că s-ar sustrage de la plata impozitelor.

Este vorba despre oameni a căror averi depășesc 20 de milioane de euro, în total în jur de 50 de persoane.

Măsura era avută în vedere încă din septembrie anul trecut, când Direcția pentru controlul marilor averi din cadrul ANAF - înființată chiar de fostul șef, Sorin Blejnar - a trimis notificări către milionari pentru a-și actualiza declarațiile de venituri din țară și din străinătate.

Pentru toți acești milionari s-au trimis notificări pentru a-și declara veniturile atât din țară, cât și din străinătate, iar unde analiza de risc a ANAF a demonstrat faptul că ei ar putea deține mai mult patrimoniu decât cel declarat, atunci s-au declanșat verificări.

Inspectorii fiscali de la ANAF verifică absolut fiecare tranzacție și fiecare cont. Se verifică, de asemenea, și rudele și partenerii de afaceri pentru a se stabili exact prejudiciul adus statului. Dacă la sfârșitul acestei acțiuni, care se poate termina la începutul lunii martie, se demonstrează că oamenii nu au plătit impozit, atunci pe diferența pe care o găsește ANAF, față de ce s-a declarat, milionarii vor fi obligați să plătească 16 la sută impozit.

Teme articol: ultima ora
Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.