ULTIMA ORĂ 26 septembrie 2017

Biciclist lovit pe trecerea de pietoni, sancționat de polițiștii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 3367 vizualizări

Bărbatul accidentat marți de o mașină a traversat trecerea de pietoni fără să dea jos de pe bicicletă

Marți, în jurul orei 13:00, pe strada 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe, la intersecția cu strada Sporturilor, una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din oraș, a avut loc un eveniment rutier. Biciclistul lovit a fost până la urmă cel sancționat de polițiști. 

„Din cercetările desfășurate la fața locului s-a stabilit că un bărbat de 73 de ani, care se deplasa pe bicicletă, a traversat strada pe trecerea pentru pietoni, fără să se asigure și fără a se da jos de pe vehicul, fiind lovit de un autoturism care circula regulamentar dinspre Gară către Centru.

Biciclistul a refuzat să fie transportat la spital, astfel că polițiștii au soluționat evenimentul rutier conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice – biciclistul a fost sancționat contravențional, iar șoferului i s-au eliberat documentele necesare efectuării reparației mașinii.

Polițiștii atrag atenția bicicliștilor că prevederile legale le interzic traversarea drumului, în timp ce se deplasează pe bicicletă, pe trecerile pentru pietoni. Dacă intenționează să traverseze, aceștia trebuie să coboare de pe vehicul și să se asigure temeinic de faptul că traversarea se poate realiza în condiții de siguranță.

Dacă traversați pe bicicletă, este foarte probabil că șoferii nu vor avea suficient timp să  oprească pentru a vă acorda prioritate. Ca biciclist este bine să aveți în vedere că, în cazul unui accident, de cele mai multe ori autovehiculul scapă cu mici avarii, în timp ce dumneavoasră sunteți mult mai expus la a suferi leziuni traumatice în urma unui asemenea impact.

Circulați prudent, cu respectarea normelor rutiere și adoptarea unui comportament preventiv”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.