ULTIMA ORĂ 25 ianuarie 2012

Băsescu: Nu iau în considerare demisia. Sunt comandant de navă şi n-am ratat niciodată destinaţia

de Covasna Media | 332 vizualizări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu ia în considerare soluţia demisiei "decât dacă va fi evident că aceasta e soluţia". Şeful statului a spus că nu are "nimic de schimbat" în comportamentul său, cu excepţia diminuării acelor "gafe" pe care uneori le mai face public, gen intervenţia televizată în care a avut "disputa" cu Raed Arafat.

În "intervenţia cu românii", preşedintele Traian Băsescu a declarat că este de meserie comandant de navă şi nu a ratat niciodată destinaţia şi nu o să rateze nici acum cu România.

"Aş vrea ca nimeni să nu mizeze pe laşitatea mea în a spune ce este de spus. Cu certitudine, voi face observaţii publice şi legate de ceea ce ar trebui să facem şi în legătură cu ce nu se face. Deci, nu am nimic în a schimba în comportamentul pe care l-am avut în cele două mandate de până acum, excepând, cu siguranţă, diminuarea acelor gafe pe care uneori le mai fac public, vezi intrările pe post în dispută cu Raed Arafat", a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă s-a gândit la demisia sa, şeful statului a răspuns: "Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioade de criză. Obiectivul major al unui preşedinte este să îţi asumi criza şi să treci ţara, să treci poporul prin criză. Deci, nu iau în considerare o asemenea soluţie decât dacă va fi evident că aceasta este soluţia".

De asemenea, preşedintele a fost întrebat dacă ia în considerare convocarea unui referendum pentru a "testa" susţinerea de care se mai bucură în rândul populaţiei. "Este o alternativă pe care o pot lua în considerare la un moment dat", a arătat Traian Băsescu. Întrebat când anume, el a continuat: "Când va fi momentul".

Referindu-se la eticheta de "dictator" ce i-a fost pusă, şeful statului a arătat că "un dictator pe care îl înjuri de dimineaţă până seara nu este chiar dictator".

"Oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua să susţin fără rezerve toate instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, fie că vorbim de Poliţie, de Parchet sau Justiţie", a spus preşedintele.

"Băsescu conduce PDL. Aici nu mai e niciun comentariu decât să spun că dacă l-aş fi condus eu, partidul ar fi fost mult mai bine condus", a adăugat şeful statului.

El a respins, de asemenea, afirmaţiile potrivit cărora ar conduce Executivul.

"Băsescu conduce Guvernul. Întrebaţi UDMR de câte ori au primit instrucţiuni de la mine, pentru că nu o poţi rezolva numai cu premierul, acolo e o coaliţie. Vă pot spune că niciodată. Sigur că am negociat cu ei, hai să trecem Legea educaţiei, hai să trecem Legea ajutoarelor sociale, hai să trecem Codurile, hai să trecem Legea ANI, hai să trecem noua Lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. M-am implicat pentru că ţara avea nevoie de aceste legi", a arătat Băsescu.

"Acei care îmi recomandă să mă duc pe Muntele Găina să contemplez ce se întâmplă şi, din când în când, să meditez, se înşeală. Nu aşa se comportă un preşedinte, mai ales când statul, ţara lui, poporului lui trece prin momente de criză şi de transformări fundamentale ale instituţiilor statului, iar această dezbatere pe care am avut-o continuu cu partidele din coaliţie nu este în folosul meu personal, nu este în folosul miniştrilor, este în folosul românilor şi voi continua să o fac", a subliniatşeful statului.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.