ULTIMA ORĂ 2 decembrie 2011

Au apărut primele cazuri de gripă sezonieră. Peste 200.000 de persoane au fost vaccinate

de Covasna Media | 378 vizualizări

Primele două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal au fost descoperite în acest sfârşit de săptămână, conform raportărilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile trimise Ministerului Sănătăţii (MS).

Este vorba despre două tinere însărcinate, care, în prezent, se află în tratament retroviral, starea de sănătate a acestora fiind bună, se arată în comunicatul de presă remis vineri de MS.

Specialiştii reamintesc faptul că cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirilor o reprezintă vaccinarea antigripală.

Ministerul Sănătăţii derulează şi în acest an Campania de vaccinare antigripală gratuită. Până acum, au fost vaccinate peste 200.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

De asemenea, în această perioadă a fost finalizată achiziţia unui număr de 745.400 doze de vaccin gripal, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care, începând de săptămâna viitoare, vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigipală a populaţiei cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.