ULTIMA ORĂ 3 ianuarie 2012

3 ianuarie, zi nebancară în România

de Covasna Media | 319 vizualizări

Astăzi, 3 ianuarie, este zi nebancară, potrivit unei circulare emise de Banca Naţională a României. Majoritatea unităţilor bancare vor fi închise. Totuşi, unele bănci au decis să aibă program cu publicul în unele sucursale.

Ziua de 3 ianuarie 2012 se declară zi nebancară. Mai exact, sistemul de plăţi ReGIS şi sistemul de decontare a operaţiunilor cu instrumente financiare SaFIR, administrate de Banca Naţională a României, nu vor funcţiona în data de 3 ianuarie 2012.

Practic, operaţiunile interbancare în lei nu sunt posibile, însă o parte dintre bănci sunt deschise pentru a oferi clienţilor diverse informaţii, pentru a întocmi dosare de credit sau pentru a furniza servicii în condiţiile unei zile de sâmbătă, respectiv cu înregistrare în cont în următoarea zi bancară.

Nicio bancă nu va putea procesa plăţi şi încasări interbancare în lei pentru să sistemul de decontare în moneda naţională administrat de BNR nu va funcţiona. Plăţile în valută vor putea fi efectuate normal, în unităţile deschise.

Află programul de astăzi al băncilor

Nicio unitate CEC Bank, ING Bank şi Volksbank nu va fi deschisă astăzi, operaţiunile pentru public vor fi reluate mâine.

Agenţiile şi sucursalele BCR nu vor avea program cu publicul astăzi, însă clienţii vor putea să efectueze tranzacţii intrabancare (plăţi între conturi BCR sau schimburi valutare) prin internet banking sau phone banking.

Raiffeisen Bank are deschise astăzi doar unităţile care lucrează în mod obişnuit sâmbăta, respectiv cele din cadrul hipermarketurilor şi mallurilor. Banca va accepta majoritatea operaţiunilor, de la schimb valutar la retrageri de numerar, însă toate vor fi înregistrate cu data de 4 ianuarie, respectiv cu prima zi bancară care urmează.

Unităţile UniCredit Ţiriac Bank au program de lucru normal şi cu întreaga gamă de servicii, doar că plăţile şi încasările interbancare în lei vor fi procesate pe 4 ianuarie.

Majoritatea unităţilor BRD vor avea program de lucru cu clienţii astăzi, însă nu vor putea servicii de plăţi interbancare în lei în ţară şi în străinătate, indiferent de instrumentul de plată.

Banca Românească a anunţat că 3 ianuarie este zi lucrătoare în bancă, dar sucursalele nu vor fi deschise pentru clienţi.

(evz.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.