TURISM 3 decembrie 2010

Primăria Sita Buzăului interesată de preluarea Taberei Crasna

de Andreea Dabija Kelemen | 768 vizualizări
Doar două clădiri ale Taberei de la Crasna mai sunt în stare de funcţionare, restul fiind într-o stare de degradare avansată. Tabăra este recunoscută datorită concursului internaţional „Pui de brad”, ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie. Acestă acţiune interculturală, civică, ecoturistică şi sportivă s-a ţinut an de an, însă din nefericire în ultima periodă a fost mai dificil din cauză că nu prea au existat condiţii, satul fiind

Doar două clădiri ale Taberei de la Crasna mai sunt în stare de funcţionare, restul fiind într-o stare de degradare avansată. Tabăra este recunoscută datorită concursului internaţional „Pui de brad”, ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie. Acestă acţiune interculturală, civică, ecoturistică şi sportivă s-a ţinut an de an, însă din nefericire în ultima periodă a fost mai dificil din cauză că nu prea au existat condiţii, satul fiind lăsat în paragină.

La ora actuală, locaţia se află în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Covasna, însă Primăria Sita Buzăului este extrem de interesată de amplasament, deoarece, conform primarului Constantin Filofi, soluţii de administrare şi de refacere s-ar găsi.

Una dintre acestea ar fi preluarea satului de sub tutela DJTS de către Consilul Judeţean (CJ), apoi trecerea în adminstrarea Primăriei Sita Buzăului.

„DJTS a făcut deja paşii necesari pentru a preda către CJ tabăra şi satul de vacanţă de la Crasna, iar acesta la rândul său a aprobat demersul. Rămâne să apară o hotărâre de Guvern - sperăm până la Crăciun, căci ar fi un cadou frumos. Trecerea în administrare locală e o bună manieră de a salva taberele, deoarece la nivel local se ştiu mai bine necesităţile acestora”, a declarat directorul DJTS Covasna, Tischler Ferencz.

“Chiar e satul de vacanţă al nimănui, e tare păcat. Ar fi relativ simplu pentru noi să-l preluăm, în prima fază ar trebui să facem ordine şi să scăpăm de ce e degradat, apoi să refacem căsuţele de la temelie, lemn şi idei avem, mai ales că în satul Crasna s-au făcut investiţii importante şi vom construi în curând şi o staţie de epurare, e păcat să nu ne ocupăm şi de satul de vacanţă'', spune primarul Constantin Filofi.

Primăria Sita Buzăului a primit în toamnă 365.000 de lei de la Guvern pentru canalizare, iar cu aceşti bani s-au comandat deja utilaje pentru staţiile de epurare de la Zăbrătău şi Crasna.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.