TURISM 8 ianuarie 2012

Pârtia de schi din staţiunea Covasna, redeschisă

de Agerpres | 570 vizualizări

Pârtia de schi din staţiunea Covasna, inaugurată la sfârşitul anului trecut, a fost redeschisă sâmbătă pentru iubitorii acestui sport.

Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat că în zonă a nins toată noaptea trecută, iar stratul de zăpadă măsoară în jur de 15 centimetri, prin urmare există condiţii bune de schi.

Potrivit acestuia, pârtia va fi deschisă atât timp cât vremea va permite. Prognoza meteo indică pentru următoarele zile temperaturi cuprinse între 0 şi minus 6 grade Celsius şi ninsori uşoare.

Pârtia de schi din staţiunea Covasna, situată la o altitudine de 660 de metri, are o lungime de circa 400 de metri şi un grad uşor de dificultate, fiind recomandată începătorilor. Aceasta dispune de teleschi, tun de zăpadă şi instalaţie de nocturnă.

Abonamentul la teleschi pentru şase urcări costă 10 lei între orele 9 şi 16 şi 12 lei după această oră, până la 21.

Primarul Lorincz Zsigmond a menţionat că anul viitor va fi amenajat cel de-al doilea tronson al pârtiei, în lungime de aproape 1.000 de metri, pentru care instalaţia a fost deja achiziţionată.

Primăria Covasna a investit peste 800.000 de lei în această pârtie, banii fiind adunaţi anul trecut din taxa de staţiune de un leu pe zi plătită de turiştii cazaţi în hotelurile şi pensiunile din staţiune.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.