TURISM 15 mai 2019

CCI încearcă să determine cât mai mulţi operatori de turism să accepte tichete de vacanţă

de Agerpres | 1325 vizualizări

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna încearcă să determine cât mai mulţi operatori de turism din judeţ să accepte tichete de vacanţă, în condiţiile în care numărul celor înscrişi în acest program este foarte mic.

Vicepreşedintele CCI Covasna, László Endre, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că a constatat un anumit „scepticism” din partea proprietarilor de vile şi pensiuni privind decontarea tichetelor, scepticism nejustificat în condiţiile în care programul funcţionează foarte bine.

Acesta a menţionat că va demara o acţiune de informare a antreprenorilor din domeniul turismului pentru a-i convinge de avantajele tichetelor de vacanţă, punctând faptul că vor trebui făcute şi deplasări personale în teren pentru a-i convinge.

„Anul trecut, în luna noiembrie am făcut un sondaj la care ne-au răspuns în jur de 30% dintre operatorii de turism şi dintre aceştia mai puţin de 50% acceptă vouchere de vacanţă. Anul acesta o să facem, împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean, şi deplasări personale şi contacte telefonice pentru a-i convinge pe toţi din turism, adică deţinătorii de structuri de cazare, să accepte vouchere de vacanţă. (...) Sunt reticenţi pentru că, din păcate, nu toată lumea citeşte legile. Ordonanţa care a apărut în 2017 a precizat foarte clar resursele financiare prin care se acordă aceste tichete de vacanţă. Deci unii spun că s-ar putea să nu intre banii în cont şi aşa mai departe. (...) Deşi este foarte clar că cele trei firme emitente nu emit vouchere de vacanţă înainte de a încasa de la buget sau de la antreprenorii particulari valoarea tichetelor de vacanţă. Deci este acoperit 100% din punct de vedere financiar. Asta este prima problemă, iar a doua problemă este termenul de decontare care este între 14 şi 30 de zile. După mine este normal, chiar dacă faci un serviciu pentru o instituţie bugetară, legea te obligă să dai termen de plată 30 de zile”, a precizat László Endre.

Vicepreşedintele CCI a a mai spus că, deşi, în ansamblu, programul de vouchere de vacanţă s-a dovedit a fi un succes, acesta nu a avut un impact semnificativ asupra turismului din judeţul Covasna, tocmai din motivele menţionate.

„Programul a fost un succes, desigur, dar cât priveşte judeţul Covasna nu prea văd în cifre şi asta mă pune pe gânduri. Deci, eu mă aşteptam, sincer, la o cifră mai mare de 10% la creşterea circulaţiei turistice. (...) Cred că turiştii au luat-o în alte direcţii tocmai din cauza asta, că nu se acceptă vouchere de vacanţă. Hotelurile mari bineînţeles că acceptă, dar şi coeficientul de utilizare al lor este foarte mare, deci ar fi loc suficient la pensiuni mici, la alte forme de cazare pentru acest segment cu tichetele de vacanţă”, a mai spus László Endre.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.