Superlativele Anului 2020 22 decembrie 2020

Superlativele CovasnaMedia.ro: Știrea pozitivă din pandemie care a cucerit inimile publicului

de Covasna Media | 532 vizualizări

Articolul despre oamenii care și în această perioadă au pus binele altora pe primul loc a ajuns în topul preferințelor celor care au votat Superlativele CovasnaMedia.ro. Este vorba despre organizațiile civile din județ, prin voluntarii implicați, care în perioada stării de urgență au venit în întâmpinarea celor mai vulnerabili dintre noi – vârstnicii rămași singuri.

Câțiva voluntari de la Crucea Roșie Filiala Covasna, Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația Creștină Diakonia, Caritas Alba Iulia și Organizaţia Gondviselés au fost cei care au ieșit „pe câmpul de luptă” și au livrat  mâncare și medicamente bătrânilor din Sfântu Gheorghe care locuiesc singuri sau care nu puteau ieși din case.

Și Consiliul Județean Covasna a avut în derulare, pe timpul stării de urgență, un serviciu de voluntariat, în parteneriat cu Asociațiile Harit, MIÉRT și Salvatore. Cei implicați au făcut cumpărături pentru vârstnicii din orașele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna și Baraolt.

Totodată, preotul din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș, ajutat de oamenii din comunitate, dar și cu sprijinul mai multor persoane din țară și din străinătate, a oferit gratuit pachete cu alimente celor aflați în izolare și bătrânilor care nu puteau să iasă din casă. Inițiativa oamenilor de bine a strâns 47 de voturi.

Pe locul doi, cu 40 de voturi exprimate, s-a situat inițiativa prin care persoanele nevoiașe, cele aflate în șomaj, într-o situație familială dificilă sau care suferă de o boală cronică, și care au fost izolate la domiciliu au primit un pachet alimentar zilnic în valoare de 30 de lei de la Direcția de Asistență Socială a Primăriei.

Tot pe locul doi, cu același număr de voturi s-a poziționat articolul despre consilierii locali din Covasna care au renunțat la indemnizația lunară în valoare de 500 de lei fiecare, iar din banii strânși au fost achiziționate materiale și echipamente de protecție care au ajuns la cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc și la medicii de familie din localitate.

O altă știre pozitivă din pandemie, despre donația de 10.000 de lei din partea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei pentru Spitalul Județean, s-a clasat pe locul trei (24 de voturi).

Votul pentru stabilirea Superlativelor Anului în județul Covasna, o campanie Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, a debutat în 27 noiembrie și s-a încheiat în 20 decembrie. În total au fost exprimate aproape 5.900 de voturi, în toate cele 20 de categorii.

Distribuie articolul:  
|

Superlativele Anului 2020

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.