Superlativele Anului 2020 22 decembrie 2020

Superlativele CovasnaMedia.ro: „Megafon” pentru vocile tinerilor, la Întorsura Buzăului – ideea anului

de Covasna Media | 723 vizualizări

Covăsnenii au dovedit și anul acesta că reușesc, și în cele mai vitrege condiții, să scoată la lumină inițiative foarte interesante. Demersul care constă în înființarea primului Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) din județ la Întorsura Buzăului a primit cele mai multe voturi în clasamentul Superlativelor la categoria „Ideea anului”.

Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Covasna are în plan înființarea primului Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret la nivel local. Demersurile pentru constituire au început, dar trebuie să fie puse la punct o serie de proceduri birocratice pentru ca CCPT Întorsura Buzăului să prindă contur oficial. 

Acesta va funcționa pe lângă Primărie, însă pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să se dea o Hotărâre de Consiliu Local prin care structura să fie recunoscută. Odată ce această Hotărâre va vedea lumina zilei, membrii CCPT vor fi consultați cu privire la proiectele, legile și dispozițiile care se dau la nivel local și care privesc tinerii.

Directorul executiv al DJST Covasna, Marius Tiron, ne-a spus că prin înființarea acestei structuri, tinerilor li se oferă ocazia de a-și face vocea auzită. Rămâne, totuși, de văzut dacă va deveni oficială și funcțională această inițiativă și dacă acest lucru se va întâmpla în anul care vine.

Această idee a fost votată de 171 de persoane. În clasament a fost urmată de „Magia teatrului transpusă în tehnologie VR360 la Teatrul Andrei Mureșanu”, cu 121 de voturi și de știrea despre dulapul cu cărți, inaugurat luna trecută în centrul orașului Sfântu Gheorghe. Pentru această inițiativă și-au dat votul 78 de persoane.

Votul pentru stabilirea Superlativelor Anului în județul Covasna, o campanie Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, a debutat în 27 noiembrie și s-a încheiat în 20 decembrie. În total au fost exprimate aproape 5.900 de voturi, în toate cele 20 de categorii.

Distribuie articolul:  
|

Superlativele Anului 2020

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.