STIREA ZILEI 22 ianuarie 2013

Vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării. Vezi prognoza pe următoarele trei zile

de Covasna Media | 482 vizualizări

Meteorologii au anuţat că începând de miercuri, temperaturile încep să scadă. Pentru joi se anunţă ploi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar în restul teritoriului va ninge în special în a doua parte a nopţii. Sfârşitul săptămânii aduce o vreme deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în majoritatea zonelor.

Miercuri, temperaturile mai scad în jumătatea de nord a ţării, apropiindu-se de normalul datei în care ne aflăm. Aşa că amiaza vine aici cu valori între -1 şi 5 grade, în condiţiile în care cerul este noros şi vor predomina ninsorile. În celelalte zone rămâne mai cald, deşi valorile termice scad uşor şi aici, astfel că la amiază vor fi între 5 şi 12 grade. Va predomina soarele, mai puţin în primele ore când în sud est vor mai fi câţiva nori şi ploi isolate. Vântul sulfă cu putere la munte, iar pe parcursul zilei şi în regiunile sudice.

Joi, temperaturile sunt mai ridicate decât în mod normal pentru acestă dată, mai puţin în nordul Moldovei unde vremea se mai răceşte uşor. Începând din orele amiezii aria de nebulozitate şi precipitaţii se va extinde dinspre sud, cuprinzând cea mai mare parte a ţării. În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor predomina ploile, iar în restul teritoriului va ninge în special în a doua parte a nopţii. Cantităţile de apă vor fi mai abundente în regiunile extracarpatice şi în zona montană, iar vantul prinde putere în sud şi sud-est, dar şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -3 grade în nordul Moldovei până la 11 grade în extremitatea de sud-est.

Vineri, vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării, iar gerul se înstalează noaptea în Moldova şi estul Transilvaniei. Norii stau adunaţi pe cer şi ninge pe arii extinse, dar în Dobrogea, iar în primele ore ale zilei şi în Oltenia şi Muntenia vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul sulfă cu putere în regiunile estice şi sud-estice, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -8 grade în nordul Moldovei, până la 7 grade în Dobrogea.

Sfârşitul săptămânii aduce o vreme deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în majoritatea zonelor. Va mai ninge slab sâmbătă în special în jumătatea de sud a ţării, iar vântul se agită prin sud-est şi pe la munte. De duminică ninsorile încetează treptat, iar vântul se domoleşte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -13 şi 0 grade, după ce în zorii zilei vor fi posibile şi valori de -20 de grade în estul Transilvaniei.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.