STIREA ZILEI 7 februarie 2022

Voluntarii întorsureni vor „fura” și în acest an zâmbetele femeilor din oraș

de David Leonard Bularca | 845 vizualizări

Se organizează a V-a ediție a campaniei „Dar din dar de... Mărțișor”

Voluntarii campaniei „Dar din dar de... Mărțișor” se află în toiul pregătirilor pentru cea de a V-a ediție. Ca în fiecare an, aceștia pregătesc mărțișoarele pe care le vor dărui femeilor din Întorsura Buzăului. Pentru 2022, organizatorii vin și cu noutăți: voluntarii vor confecționa mărțișoare (pe lângă cele primite) și vor merge la bunicile singure pentru a le aduce și lor un zâmbet pe chip. În perioada 1-8 martie voluntarii vor ieși pe stradă să ofere însemnul primăverii.

„Anul acesta, campania ar fi putut fi pusă în pericol de reorganizarea activității Centrului de Tineret, însă elevii Sima Cristina Ioana și Ușurelu David de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” au decis să continue acest proiect și au preluat inițiativa de a organiza cea de a V-a ediție. Activitățile propuse: selectarea voluntarilor participanți la acest proiect, atelierul de mărțișoare - confecționarea mărțișoarelor de către voluntari, colectarea și recondiționarea mărțișoarelor până în data de 27 februarie 2022, distribuția mărțișoarelor în perioada 1-8 martie 2022”, ne-a spus Doina Pătrunjel, inițiatoarea acestei campanii. 

Tot aceasta ne-a spus că printre noutățile acestei ediții se numără confecționarea mărțișoarelor de către voluntarii Centrului de Tineret. 

„Noutățile acestei ediții sunt confecționarea mărțișoarelor de către voluntarii CT și un mărțișor pentru bunicile singure (includerea pe lista beneficiarilor a bunicilor singure pe care le-am cunoscut în cadrul proiectului CrăciunulÎMPREUNĂ)”, a punctat aceasta.

„Voluntarii LTME sunt mereu deschiși provocării”

Organizatoarea Cristina Sima spune că voluntarii sunt pregătiți să facă față provocărilor și în acest an pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit.  

„Campania „Dar din Dar de... Mărțișor” este un eveniment ce a ajuns rapid la inimile întorsurenilor, an de an oamenii zâmbind și lăudându-l. Anul trecut am organizat această campanie în condiții foarte dificile, din cauza pandemiei și a fost complicat de organizat. Acest lucru ne-a motivat ca la a V-a ediție să facem lucrurile mai bine și mai calculat. Deoarece este a V-a ediție, ne așteptăm cumva la un număr mai mic de mărțișoare donate, dar asta nu este o problemă! Voluntarii LTME sunt mereu deschiși provocării. Astfel că, anul acesta va fi și primul an în care o parte din mărțișoarele ce vor fi împărțite, vor fi confecționate chiar de noi”, ne-a spus entuziasmată eleva de la „Eliade”. 

Celălalt tânăr organizator, David Ușurelu spune că este o onoare pentru el să ia parte la un asemenea proiect. 

„Este o onoare să fiu una dintre persoanele care se ocupă cu organizarea proiectului. Sperăm că vom strânge cât mai multe mărțișoare pentru a organiza cu brio cea de-a V-a ediție a proiectului. Este minunat să vezi că și în localitatea ta se pot desfășura asemenea lucruri ce aduc zâmbetul pe buze cetățenilor. Mulțumim tuturor celor care fac posibilă realizarea acestui proiect”, ne-a spus elevul de 18 ani.  

Cei care doresc să doneze mărțișoare pentru reușita campaniei o pot face la sediul Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, din Întorsura Buzăului (Aleea Gării, nr. 1), de luni până vineri, de la 08:00 la 14:00 sau pot lua legătura cu organizatorii pe Facebook: Cristina Ioana Sima și David Hm. 

Cum a început totul

Campania, aflată la a V-a ediție, este una de suflet pentru Doina Pătrunjel. Acesta o numește chiar „visul oricărui lucrător de tineret”.

Dar din dar de...Mărțișor - o campanie cu suflet / Visul lucrătorului de tineret. Când am început activitatea de voluntar al Centrului de Tineret, mi-am dorit să le ofer tinerilor proiecte, idei, ocazii de învățare care să îi ajute în dezvoltarea lor personală, pe care să le preia și să le ducă mai departe”, ne-a împărtășit Doina Pătrunjel.

„Dar din dar de...Mărțișor, această campanie cu suflet și-a propus să dea o nouă viață mărțișoarelor uitate - de mulți ani - într-o cutie. Este greu să te desparți de mărțișoarele primite de-a lungul vieții de la atâtea persoane dragi și, în special, de cele oferite cu mult drag și cu multă emoție de foștii elevi. Dar, știind că în felul acesta poți aduce un zâmbet pe fața unei persoane grăbite, obosite sau îngândurate, despărțirea devine mai ușoară”, a explicat aceasta ideea din spatele campaniei. 

Prima ediție a campaniei s-a bucurat de succes, iar, mai apoi, voluntarii Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului s-au implicat în organizare. 

„După prima ediție, cea din 2018, care s-a bucurat de succes, am fost martora unui fenomen extraordinar: visul meu, ca lucrător de tineret, devenea realitate! Ideea a fost preluată de Bularca David Leonard care, împreună cu membrii Consiliului Școlar al Elevilor Liceului Teoretic Mircea Eliade, au dus proiectul la un alt nivel, organizând impecabil următoarele două ediții ale campaniei. Anul trecut, campania a continuat prin eforturile CȘE, condus de Sima Cristina Ioana, care - în ciuda condițiilor speciale impuse de  pandemie - au reușit să distribuie sute de mărțișoare”, a mai detaliat Doina Pătrunjel. 

Sursa foto: organizatori

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.