STIREA ZILEI 26 aprilie 2018

Trupa Manó&Friends promite un show fabulos la Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 9081 vizualizări

Primul single al artistului din Sfântu Gheorghe și al noii sale trupe va fi lansat la ediția de 10 ani a Curții Tinerilor

După ce anul trecut ne-a purtat prin caruselul emoțiilor la Vocea României, ajungând foarte aproape de finala celebrului concurs de talente, solistul din Sfântu Gheorghe Ráduly Botond, pe numele său de scenă Manó (Spiridușul), se întoarce pe scenă cu primul său single și cu noua sa trupă „Manó and Friends”.

Lansarea oficială, în premieră absolută, a piesei „The Sound of Freedom”, precum și a videoclipului piesei, realizat de un celebru director de film din Ungaria, are loc în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, la Curtea Tinerilor, sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 19:30. Evenimentul este cu atât mai important cu cât are loc în cadrul ediției cu numărul 10 ani a Curții Tinerilor, spațiu coordonat de asociațiile „Ecou” și „Hárit”, unde tinerii români și maghiari colaborează cu succes în organizarea de activități destinate adolescenților.

Marele concert nu ne-a rămas indiferent, așa că l-am intervievat pe artistul sufletelor noastre, Manó, care ne-a vorbit despre single și videoclip, despre Curtea Tinerilor, despre viața post-Vocea României și despre așteptările privind evenimentul de sâmbătă. De asemenea, acesta le-a transmis un mesaj celor care i se vor alătura în ziua show-ului cu dublă-lansare. Toate curiozitățile și răspunsurile – în interviul care urmează.

- Cum a fost pentru tine această perioadă de după Vocea României? Ce ai mai făcut?

- Am fost destul de ocupat. Am format un grup nou, o echipă nou, numită Manó&Friends. Am muncit foarte mult cu piesa, cu de toate, ca să putem ajunge la momentul acesta, care urmează să fie sâmbătă, pe 28 aprilie. Nu am avut timp nici să mă opresc, ceea ce pentru mine e bine, dar sper că cei interesați de ceea ce fac eu nu au simțit că i-am lăsat deoparte.

Cum s-a format Manó&Friends

- Cine sunt noii tăi colegi de trupă și cum ai ajuns la noua echipă?

- Cu Manó&Friends am început să facem repetițiile încă de anul trecut, din vară. Membrii trupei sunt Petri Gergő, Oláh-Badi Alpár și Várady Attila. Petri Gergő este unul dintre cei mai buni chitariști cu care am lucrat vreodată și pe de altă parte e un foarte bun prieten de-al meu. De fapt, cu el am început acum vreo 12 ani să cântăm. Am avut o trupă comună. Au trecut câțiva ani până când am reușit să cântăm din nou împreună și pentru mine e un lucru destul de mare. Oláh-Badi Alpár e la chitară-bass. Pe Alpár îl știu încă de la școală. La liceul de artă el mi-a fost profesor de canto. Várady Attila e la tobe. Pe el l-am cunoscut recent. Prima dată ne-am întâlnit anul trecut. L-am văzut la un concert unde cânta. Mi-a plăcut foarte mult și l-am contactat și l-am invitat să facă parte din acest grup.    

- Ții legătura cu fostul antrenor, Adrian Despot și cu ceilalți colegi?

- Da. Ținem legătura, vorbim, dar știi cum e, fiecare are proiectele lui. E un lucru pozitiv, cel puțin pentru mine, că pot să îi sun, și pe Adi și Vraciu și pe Andrada. Putem să vorbim și e o experiență foarte bună. Deși am ieșit din concurs, am rămas prieteni. Cred că asta e mult mai important decât să câștigăm un concurs sau un premiu.

- Acesta este primul single scris și lansat după Vocea României. Cum te-a ajutat experiența acumulată de la emisiune?  

- Asta deocamdată nu știu. Rămâne de văzut. Sper că voi avea un pic de avantaj datorită acestui concurs, dar eu oricum trebuie să îmi fac treaba mai departe, și cu Vocea României și fără Vocea României. Mă ajută foarte mult în special prin faptul că sunt oameni interesați de proiectele mele, de ceea ce fac și e un lucru foarte pozitiv și asta îmi dă putere.

Premiera de la Zilele Sfântu Gheorghe

- Ai mai participat la Zilele Sfântu Gheorghe în calitate de artist?

- Da, am mai participat, dar nu ca solist cu o trupă de care pot să spun că e a mea. Asta e prima dată pentru mine. Va fi o experiență frumoasă și pozitivă. Am așteptat foarte mult acest moment și am visat foarte mult la el. Vom face tot posibilul ca experiența să fie cât mai pozitivă pentru noi și pentru public.

- Ce reprezintă pentru tine Zilele orașului Sfântu Gheorghe și de ce ai decis să faci această dublă-lansare, de single și videoclip, în timpul acestui eveniment?

- Nu a fost ceva planificat de multă vreme. Așa a vrut soarta, dacă aș putea să zic așa și mă bucur. De foarte multe ori, după experiența anilor anteriori, pot să spun că pentru mine cel puțin, lucrurile care s-au legat așa pe neașteptate au avut un efect mult mai puternic decât cele planificate. Acum, concertul ăsta e un pic ciudat că e și întâmplător, dar și planificat totodată. E un mix (râde).

„Românii și maghiarii pot să lucreze împreună, într-o atmosferă frumoasă, fără negativism”

- Curtea Tinerilor împlinește anul acesta 10 ani de la prima ediție. Ce părere ai despre conceptul acestui loc, care promovează în primul rând colaborarea dintre tinerii români și maghiari în organizarea de evenimente?

- Acest lucru este foarte important și e foarte frumos. Mă bucur tare mult că putem să ținem concertul acolo și nu altundeva. Românii și maghiarii pot să lucreze împreună, într-o atmosferă frumoasă, fără negativism. Mă bucur și mă simt onorat că ne-au invitat.

„E o piesă scrisă într-un moment dureros din viața mea”

- Spune-ne câteva cuvinte despre single, dar și despre videoclip.

- Despre piesă pot să spun că primele acorduri le-am cântat la un moment destul de dureros din viața mea. Când am stat la pian și am început să fredonez melodia refrenului, cumva m-a eliberat de durerea pe care am simțit-o atunci. Nu a fost ceva planificat, dar am simțit că trebuie să scriu din mine tot ce simt atunci. Practic, asta s-a întâmplat. Mă bucur că am reușit să fac această piesă împreună cu amicul meu bun Petri Gergő, care este producătorul. Am reușit să facem o piesă de care eu sunt foarte mândru și sper să placă și oamenilor. Pe de altă parte, săptămâna trecută am terminat filmările la clip. Am avut două zile destul de lungi de filmat cu o echipă plină de oameni foarte entuziasmați în legătură cu acest proiect. Directorul videoclipului este destul de renumit în Ungaria, dar nu numai. Este vorba despre Dávid Géczy și mă bucur tare mult că a acceptat să fie parte din acest proiect.

„Piesa nu e tristă, e despre acceptare”

- Ce așteptări ai în legătură cu piesa „The Sound of Freedom” și videoclipul acesteia?

- Mi-aș dori ca oamenii care vor asculta piesa asta să găsească ceva personal în ea. Sper să înțeleagă de ce am scris piesa. Sper să înțeleagă că piesa asta nu e piesă tristă, este mai mult despre a accepta situația în care suntem și în care putem să fim într-un anumit moment în viața noastră și să putem să trecem peste. Sper de asemenea, ca oamenii să aibă o reacție bună.

- De ce să vină oamenii la concertul de sâmbătă?

- Cei care au de gând să vină trebuie să știe că noi vom face tot posibilul să le oferim un moment fabulos, plin cu muzică, voie bună și energii pozitive. Eu sper să ne bucurăm împreună în jurul muzicii. Asta e cel mai important. Nu contează nimic altceva!

-----

Activitățile de la Curtea Tinerilor sunt coordonate de asociaţiile de tineret din comunitatea locală Hárit, Ecou și EMI.

Programul va începe de joi după-masă, 26 aprilie, cu şase ore de concerte organizate de asociaţia EMI şi se va finaliza duminică seara, după focurile de artificii. Vineri şi duminică se va desfăşura evenimentul trademark Curtea Tinerilor – Saint George Got Talent, cu două etape: preselecţii şi finala. Premiile pregătite de organizatori pentru câştigători sunt bilete la festivalurile SIC Feszt, VibeFest, Awake Festival şi Electric Castle. În fiecare seară, după concerte, vor fi invitaţi pe scenă DJ, care vor întreţine atmosfera până la sfârşitul programului.

De asemenea, Irina Rimes, Wellhello şi Compact B se vor întâlni față în față cu tinerii covăsneni chiar în curtea primăriei, înaintea concertelor programate la scena principală.

Startul oficial al evenimentelor de la Curtea Tinerilor va fi dat de celebra Paradă cu Balaurul, care va avea loc în centrul reședinței de județ vineri, 27 aprilie, de la ora 12:00.  

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.