Trei antreprenori au renunțat la secrete în fața tinerilor
Zeci de tineri covăsneni au participat vineri la conferința „Vreau să fiu antreprenor” de la CNMV
Trei antreprenori de succes din zona județului Covasna le-au vorbit vineri, 18 mai, în amfiteatrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe zecilor de tineri prezenți la evenimentul „Vreau să fiu antreprenor” despre avantajele și dezavantajele de a avea propria afacere, despre poveștile lor sau despre ce înseamnă să ai un business în România zilelor noastre.
Activitatea, în care speakeri au fost patronul agenției de publicitate Comparty, Daniel Santa, Managing Partner Alda Design Interior, Alina David și proprietarul Castelului Daniel din Tălișoara, Rácz Attila s-a înscris în seria conferințelor „Vreau să fiu Antreprenor”, o continuare a evenimentelor CNMVSpeaks, ajunse, astfel, la a IV-a ediție.
„Vedeți lumea, călătoriți. Așa vă vin ideile”, le-a transmis tinerilor prezenți Alina David. Aceasta nu a ezitat să le spună tinerilor că trebuie să viseze, să aibă o atitudine potrivită și să își asume responsabilități.
Daniel Santa le-a vorbit celor prezenți despre importanța de a avea alături în echipă oamenii potriviți, dar și despre necesitatea de a învăța din greșeli.
„Nu venim aici cu o rețetă secretă despre cum să reușești în business. Eu vreau să vă spun doar atât: trebuie să fiți foarte atenți la modelele de succes din jurul vostru, dar să nu uitați de cei care eșuează. Trăim într-o societate în care există paradoxul faptului că nu ne uităm niciodată la cei care greșesc. Oamenii de afaceri reușesc, dar și eșuează. Cad și se ridică, dar ce este esențial este că merg mai departe și luptă pentru visurile lor. Ceea ce pot să vă garantez este că se învață mult mai mult din eșecuri decât din succes”, a încheiat patronul agenției de publicitate Comparty.
De cealaltă parte, Rácz Attila a venit în fața celor prezenți cu „un CV al viselor”, multe dintre ele împlinite sau pe cale de a se împlini și le-a spus tinerilor să nu renunțe niciodată la pasiunile lor, dar și să nu le fie teamă să țintească foarte sus atunci când își impun obiective.
Acțiunea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri interesantă, dar nu înainte ca doi tineri să prezinte audienței ideile lor de afaceri, printre care filmarea la 360 de grade la nunți și botezuri sau schimbarea sistemelor de motorizare a mașinilor după un model similar cu sistemul folosit la lifturi.
„«Vreau să fiu Antreprenor» este un eveniment care îți deschide viziunea asupra antreprenoriatului și mai ales nouă, tinerilor, asupra posibilului viitor pe care îl vom avea. Trei antreprenori ne-au încântat cu poveștile lor de viață și ne-au dat cele mai bune sfaturi pentru a ne începe posibila carieră de antreprenori. Motivația din discursurile și răspunsurile acestora s-au transmis în rândul elevilor. Am plecat acasă după eveniment plin de motivație și determinare în a îmi îndeplini visul de antreprenor. Eu, personal, nu aș rata ocazia să mai particip la un eveniment «Vreau să fiu Antreprenor»”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Bogdan Todoran, elev la Colegiului „Mihai Viteazul” și managerul pentru relații publice al evenimentului.
Sfântu Gheorghe s-a regăsit după evenimentul de vineri în lista celor 35 de orașe în care s-a organizat conferința „Vreau să fiu antreprenor”. În total, în cele trei luni din primăvara acestui an în care s-au derulat activități în cadrul campaniei au fost implicați peste 2.500 de tineri.
Echipa de organizare a evenimentului a fost formată din Biroul executiv al Consiliului Elevilor, conducerea Colegiului National „Mihai Viteazul”, și asociația „Vreau să fiu Antreprenor”, printre care: ambasador Vreau să fiu Antreprenor, Voicu Denisa, președintele CE – CNMV, Denisa Benedic, vicepreședintele Bogdan Adrian Suciu, secretarul Denisa Cotai, manager relații publice, Bogdan Todoran, dar și liderii unității de învățământ, directoarea Colegiului Național „Mihai Viteazul”, Luminița Costea și directoarea adjunctă a instituției, Maria Băilă.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat de Banca Transilvania, MiniCRM, Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Consiliul Elevilor Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.