STIREA ZILEI 21 octombrie 2021

SJU Covasna se pregătește de creșterea capacității pentru tratarea pacienților COVID, cu încă 15 sau 20 de paturi

de Iulia Drăghici - Taraș | 724 vizualizări

„În momentul de față este o situație critică”, spune managerul spitalului 

Spitalul Județean de Urgență  (SJU) Covasna va suplimenta cu încă 15 sau 20 de paturi secția COVID, în contextul în care numărul de persoane care se infectează cu SARS-COV-2 este în continuă creștere și în județul Covasna. Planul este ca secțiile de Ortopedie și Chirurgie să fie comasate. 

Ne pregătim să deschidem alte noi paturi pentru asistența medicală de COVID. Intenția este să comasăm, în zilele următoare, secțiile Chirurgicale, Ortopedia cu Chirurgia, ca să putem avea încă o secție cu 15-20 de paturi. Va trebui să facem o analiză în această privință, dacă 15 sau 20. E necesar să creștem numărul de paturi cu destinația tratării pacienților COVID. În momentul de față este o situație critică epidemiologică. Majoritatea pacienților care ajung la noi sunt în stare gravă. Numărul de prezentări la Urgențe și la pacienții COVID cu test deja pozitiv a crescut. Media pe săptămâna trecută este de 20 de pacienți pe zi, pacienți de COVID. Este bine, pentru că în acest sens a fost și îndemnul nostru, ca pacienții să vină și să se evalueze din timp, ca să nu ajungă ca presiunea pe spital să fie atât de mare și din acest punct de vedere. Dar cu acest status epidemiologic va trebui să reglăm din partea de asistență de non-COVID. Adică reorganizările pe secții, reorganizările de personal, detașările de pe o secție pe alta, redistribuirile de personal au această consecință clară”, a declarat miercuri, într-o videoconferință de presă, managerul SJU Covasna, András-Nagy Róbert.

Tot acesta a punctat și că nu se vor opri nici celelalte internări, dar că vor fi prioritare cazurile cele mai grave. 

„Asistența medicală pe parte de non-COVID trebuie temporizată. În situațiile justificate se poate interna. Acest lucru este posibil în continuare. Categoric, din punctul de vedere al pacientului, problema lui este cea mai mare. Însă specialiștii trebuie să prioritizeze în aceste cazuri. (...) În momentul de față presiune pe sistem este pe parte de COVID”, a spus András-Nagy Róbert. 

La Spitalul Județean de Urgență sunt internați, în total, 77 de pacienți COVID-19, majoritatea, adică 66, sunt pe secția de Boli Infecțioase, în stare gravă. 

La nivel de județ sunt 193 de persoane COVID-19 pozitive care au nevoie de spitalizare și sunt în grija medicilor, atât la Sfântu Gheorghe, cât și la Covasna, Târgu Secuiesc și Baraolt.

Tot datele de miercuri arată că la nivelul județului Covasna s-au înregistrat 98 de cazuri noi. Incidența a ajuns astfel la 4,08/1000. Sunt 924 de cazuri active, dintre care cele mai multe, 400, la Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.