STIREA ZILEI 30 mai 2013

Se amână deschiderea ştrandului!

de Monica Vrânceanu | 1001 vizualizări

Mult așteptata inaugurare a fost amânată pentru data de 11 iunie din cauza unor probleme tehnice

Deschiderea ștrandului din Sfântu Gheorghe se amână cu aproape două săptămâni, ca urmare a unor nereguli sesizate de Primărie în procesul de modernizare și reabilitare. Astfel, dacă ștrandul ar fi trebuit să se inaugureze pe 1 iunie, acest lucru se va întâmpla pe 11 iunie, în cazul în care condițiile meteorologice vor permite, desigur.

Viceprimarul Sztakics Éva a declarat că întârzierea inaugurării ștrandului a fost provocată de unele probleme tehnice, mai exact greșeli ale proiectantului și constructorului, care au și fost penalizați din această cauză. Una dintre greșeli a fost aceea că proiectantul nu a prevăzut o toaletă adaptată persoanelor cu handicap locomotoriu, iar printre greșelile constructorului se numără întârzierea finalizării lucrărilor, care aveau termen limită data de 15 mai.

„În contracte au fost prevăzute sancțiuni, astfel că începând din 15 mai curg zilnic penalizări pentru constructor, însă avem promisiuni că vor finaliza lucrările în primele zile ale lunii iunie”, a spus Sztakics.

Potrivit acesteia, bazele de agrement din Sfântu Gheorghe sunt unele dintre cele mai profitabile servicii pe care le oferă municipalitatea. De altfel, Ștrandul în sine a adus mereu profit, susține Sztakics, chiar și înainte de a intra în renovare. Odată cu transformarea acestuia în Aqua Parc, autoritățile locale speră ca Ștrandul să se autosusțină, în sensul în care încasările să acopere toate cheltuielile de funcţionare.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit patru milioane de lei în modernizarea Ștrandului, care va avea patru bazine modernizate – unul pentru adulți, unul mic pentru copii, unul cu o adâncime de aproximativ 120 de centimetri pentru cei care vor să învețe să înoate și un altul cu tobogan, menit să ofere senzații tari amatorilor de scheme în aer și în apă. În ceea ce privește prețurile de intrare la Ștrandul modernizat, Consiliul Local le-a stabilit încă din iarnă. Astfel, un abonament de o zi va costa 15 lei de persoană, unul pentru copii, elevi și studenți va fi 6 lei, iar pensionarii vor plăti 10 lei.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 31 mai 2013
M.V. Sper ca v-ati referit la persoanele cu dizabilitati locomotorii! Un gram de eleganta sufleteasca si un gram de atentie te ridica in viata... Corect? Sanatate si pace!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.