STIREA ZILEI 12 aprilie 2018

Șansa de a fi pe aceeași scenă cu Goran Bregović și Carla's Dreams

de Iulia Drăghici - Taraș | 878 vizualizări

La OCV15, concursul „Letters from Transylvania” îi pune pe artiștii locali alături de cei internaționali

Creatorii, artiștii, performerii, muzicienii de orice vârstă, naționalitate sau etnie primesc, prin intermediul concursului „Letters from Transylvania”, șansa de a performa la Sfântu Gheorghe chiar pe aceeași scenă cu celebrii Goran Bregović, Carla's Dreams sau 4 For Dance. Concursul, care pune la bătaie și un premiu de 2.000 de lei, se desfășoară cu ocazia evenimentului anului în județul Covasna, OCV15, programat să aibă loc pe 15 iunie, la Stadionul Municipal.

Cotidianul Observatorul de Covasna trăiește datorită și pentru a fi în mijlocul comunității. În această idee, cu ocazia organizării celui mai important concert din județ care marchează împlinirea a 15 ani de existență a ziarului,  OCV 15, oferim șansa artiștilor locali să ni se alăture în acest regal al celebrării diversității.

Ideea organizării unui concurs în acest sens a fost lansată public încă de săptămâna trecută, iar începând de marți, 10 aprilie, inițiativa s-a materializat prin deschiderea platformei online de înscriere și astfel am dat oficial drumul competiției „Letters from Transylvania”.

Concursul are ca scop implicarea comunității locale prin transmiterea mesajelor muzicale sau artistice, având ca bază melodiile/piesele compuse de invitatul principal al evenimentului OCV15, Goran Bregović.

Poți participa la apel cu orice interpretare artistică a unei piese compuse de Goran Bregović. Se consideră drept criteriu de departajare inovația creației/manifestării, suntem deschiși către acceptarea proiectelor din oricare domeniu al artelor. Poți să te exprimi în aer liber, în spații publice sau pur și simplu în propria cameră; singurul lucru pe care trebuie să îl faci neapărat este să realizezi o înregistrare video simplă, pe care trebuie să o încarci ulterior pe pagina noastră, conform ghidului/procedurii date”, explică regulamentul prezent pe platforma de înscriere la eveniment.

Printre aspectele de evaluare se numără multiculturalitatea, implicarea oamenilor, calitatea interprerpretării/producției, noutatea/inovația/originalitatea.

De asemenea, melodiile selectate din albumul „Three Letters from Sarajevo”, cel mai recent al lui Bregović, vor fi evaluate/premiate separat.

Cred că orice eveniment cultural ce se desfășoară în zonă trebuie să constituie o oportunitate pentru artiștii locali. O dată prin faptul că ei pot și trebuie să urmărească reprezentațiile live ale artiștilor la care se raportează, pentru a înțelege calitatea actului artistic și lucrurile care au generat succesul. Totodată,  o reprezentație în fața unui public de dimensiunea celui ce va lua parte la OCV15 este o ocazie deosebită pentru orice artist, band sau performer la început de drum sau însetat de afirmare. De aici și inițiativa noastră. Nu în ultimul rând, cred că e o provocare foarte distractivă pentru orice muzician, indiferent de genul muzical în care se exprimă, să se joace și să realizeze un cover inedit inspirat de creațiile lui Bregović”, declară principalul organizator al evenimentului OCV15, patronul ziarului Observatorul de Covasna, Daniel Santa.

Programul derulării concursului „Letters from Transylvania”

Concursul a fost lansat la 5 aprilie, odată cu ideea, și se va declara încheiat oficial în ziua mult-așteptatului eveniment, din 15 iunie. Până atunci, participanții trebuie să treacă prin niște etape.

Primul pas constă în înscrierea participanților, etapă care se desfășoară în perioada 10 – 26 aprilie. Mai departe, încărcarea pe platformă a materialelor video trebuie să se facă până cel târziu pe 30 aprilie.

Este important de reținut că cei trei finaliști ai preselecțiilor vor fi aleși în urma votului publicului, care va fi deschis oficial în 30 aprilie de la ora 12:00. Voturile vor fi înregistrate până în 14 mai, la ora 22:00.

Câștigătorii concursului online, preferații publicului, vor fi anunțați public în 15 mai.

În continuare, finaliștii vor mai avea de trecut o provocare, și anume o interpretare live a momentului înscris în concurs, etapă care se va derula, conform programului, în perioada 15 -30 mai.

Câștigătorul final, cel care va urca în 15 iunie pe scena OCV 15 și care va lua marele premiu, va fi anunțat pe 5 iunie.

Bilete la eveniment pentru cei înscriși la concurs

Nu doar oportunitatea de a participa la un concurs inedit de talente locale, șansa de a fi oficial parte din evenimentul OCV15 sau oportunitatea de a performa LIVE în cadrul pre-eventului pentru finaliști sunt premiile puse la bătaie, ci și bilete pentru participanți sau chiar premiul de 2.000 de lei care va obține titulatura de cel mai mare câștigător.

Regulamentul concursului arată faptul că jumătate dintre membrii echipelor care se vor înscrie, dar nu mai mult de 5 invitații/video, respectiv echipă vor beneficia de invitații gratuite la OCV15 – Concertul Goran Bregović.

Toate detaliile despre concursul „Letters from Transylvania”, cât și despre evenimentul OCV15, pot fi obținute de pe site-ul www.covasnamedia.ro, pagina de Facebook „Observatorul de Covasna – Covasnamedia”, pe pagina de înscriere în concurs, cât și de la organizatori.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.