STIREA ZILEI 16 ianuarie 2018

Prioritățile din 2018 pentru Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1731 vizualizări

Ce își propun autoritățile locale pentru noul an și cum vor să marcheze Centenarul

Anul 2018 este un an greu și important pentru Întorsura Buzăului, după spusele reprezentanților primăriei. Printre priorități se găsesc finalizarea unor proiecte care au dat mari bătăi de cap, respectiv apa și canalizarea și prima fază de asfaltări, dar și inițierea celei de-a doua etape din programul de asfaltări sau reabilitarea și construirea de trotuare. Mai mult, cu ocazia Centenarului, primarul Leca Băncilă vrea să reabiliteze o școală construită în 1918.

„Anul vizibilității” așa l-ar numi autoritățile din Întorsura Buzăului pe noul și proaspătul 2018. Proiecte mari se vor a fi încheiate în acest an, ne-a declarat primarul Leca Băncilă, întrebat despre prioritățile din acest nou an de mandat.  

„În primul rând, trebuie să finalizăm cele două proiecte mari, apă și canalizare și faza I în asfaltarea străzilor. În al doilea rând, să începem faza a doua de asfaltări, în al treilea rând să implementăm proiectul de reabilitare și construcție de trotuare și să finalizăm strategia de dezvoltare în ceea ce privește școlile. Vrem să terminăm lucrările la grădinița din Floroaia Mică și cea din oraș, dar și să reabilităm școala de la Floroaia Mică. Școala de lemn a fost construită în 1918. Iar dacă toată lumea vrea să marcheze Centenarul, eu vreau să fac o școală cu pretenții. Eu cred că singura modalitate de a ieși din mizerie este școala, educația”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna”, primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

Apă, canal și asfaltare

Despre proiectul de apă și canalizare, unul dintre cele mai mari, dar și cele mai grele din ultimii ani, primarul ne-a spus că se cam apropie de final. Aici mai sunt de implementat 11 kilometri de rețele și mai trebuie realizată punerea în funcțiune a întregului sistem.

În ceea ce privește faza I de asfaltare a străzilor din oraș, Leca Băncilă  a spus că singura stradă rămasă fără asfalt, deși este inclusă în plan, este Dumbravei. Însă cu siguranță și aceasta va fi asfaltată în 2018, ne-a asigurat primarul.

„În plus, mai avem de refăcut trotuarele, de trasat drumurile și de făcut marcajele rutiere. Anul acesta o să înceapă să se vadă efortul pe care l-am făcut de 8 ani. Proiectul de apă și canal înseamnă 65 de kilometri de rețele, o stație de epurare, adică lucruri importante. Ar trebui să nu mai avem probleme. Iar proiectul de străzi înseamnă 15 kilometri de străzi”, a spus primarul.

Prima etapă a asfaltărilor a început în iunie 2015 și a costat 5 milioane de euro. În acest stadiu au fost incluse străzile Hanului, Gheorghe Doja, Floroaia Mare, Gheorghe Zaharia, Campingului, Castanilor, 1 Decembrie 1918, Fabricii, Aviatorului, Dumbravei și Mihai Viteazul, care au în total 13,8 kilometri. Faza a II-a de asfaltare a străzilor din Întorsura Buzăului înseamnă alte 15 străzi, respectiv aproximativ 14 kilometri și costă tot în jur de 5 milioane de euro.

În această a doua etapă sunt incluse străzile Brădet, Observatorului, Brazilor, Castelului, Molidului, Cocorilor, Plugarilor, Pârâului, Cosminului, Floroiţei, Morii, Viitorului, Prieteniei, Crivina şi Meşteşugarilor.

 „Avem contractul făcut, avem banii și suntem în perioada de tatonare a angajării firmei. Această fază va merge mai repede pentru că proiectul de apă și canalizare este finalizat pe aceste străzi”, ne-a mai spus Leca Băncilă.  

În ceea ce privește reabilitarea trotuarelor, primarul Leca Băncilă spune că plănuiește ca în 2018 să se concentreze pe refacerea celor care sunt de-a lungul drumului național 10, respectiv care traversează localitatea, dar și parte din cele aferente străzilor asfaltate în faza I.

„Anul acesta roadele muncii din anii anteriori ar trebui să fie mai vizibile, mai la îndemâna oricărui cetățean. Spre exemplu, acum la Floroaia Mare am cam terminat. Am făcut apa și canalizarea, asfaltarea, colectarea apelor, iluminatul public și Căminul cultural. Anul acesta mergem spre Floroaia Mică, iar la Brădet am fost în anii anteriori”, a mai spus edilul din Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.