STIREA ZILEI 20 aprilie 2018

Pasiunea pentru fotbal va vindeca până și cancerul

de Iulia Drăghici - Taraș | 2314 vizualizări

Galeria Sepsi OSK a adunat lumea întreagă în jurul unui caz social: salvarea un tânăr de 18 ani, bolnav de cancer  

Un diagnostic de o cruzime tulburătoare îi taie „aripile” unui tânăr din Sfântu Gheorghe, care, la vârsta de 18 ani, în loc să viseze la un viitor, el luptă pentru dreptul de a trăi. De parcă nu ar fi de ajuns, tinerețea lui Schill Botond este amenințată nu doar de cancer, ci și de lipsa banilor pentru operația care i-ar putea reda șansa la viață. Recunoscută deja pentru implicarea și derularea de campanii umanitare, galeria echipei de fotbal Sepsi OSK a pornit fără ezitare în ajutorarea lui Botond și a familiei sale, iar apelul lor are deja ecouri puternice atât în țară, cât și în străinătate.

Vineri sau cel târziu sâmbătă, Schill Botond și apropiații săi vor pleca în Germania, pentru o nouă operație la umărul stâng, intervenție chirurgicală menită să îi salveze mult prea frageda-existență. Cel puțin 7.000 de euro sunt necesari familiei Schill pentru intervențiile la care va fi supus Botond începând de luni, la clinica nemțească.  

Cum a început drama familiei Schill

Vestea înfiorătoare, că fiul lor, abia devenit major, suferă de cea mai cruntă boală a secolului, cancer, a venit pentru familia Schill din Sfântu Gheorghe în noiembrie 2017.

Vestea am aflat-o în noiembrie. A început să îl doară umărul. Am fost la medici aici și i-au dat ceva calmante, antibiotice. Dup-aia, peste o lună iarăși îl durea, se umfla umărul. Am ajuns la Cluj, unde a fost operat și a venit diagnosticul: sarcom umăr stâng. Dup-aia iar a început să se umfle umărul, a atacat și plămânii și trebuie să ajungem neapărat în Germania”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, tatăl lui Botond, Schill Levente.

De atunci, în loc să devină mai bine, sănătatea tânărului devine tot mai firavă.

„Îl doare brațul, boala a atacat și oasele. Cum tumoarea se extinde, a ieșit afară acolo unde a fost tăiat și i-a lăsat o gaură mare”, ne-a mai spus, cu durere în glas, Schill Levente.

Suporterii Sepsi OSK, uniți în apelul umanitar

În speranța că orice sprijin ar putea salva viața fiului său, Schill Levente le-a cerut ajutorul prietenilor săi din galeria echipei de fotbal din Sfântu Gheorghe, care s-au mobilizat exemplar și a început o amplă campanie de strângere de fonduri.

Noi nici nu am știut că are așa mari probleme, până ieri, când ne-a căutat domnul Levente. Îl cunoaștem foarte bine că venea la meciuri împreună cu fiul lui, Botond. Am zis că nu avem cum să nu ajutăm și am făcut acest apel. Primim o sumedenie de apeluri, mesaje în privat, pe pagina suporterilor”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna, reprezentantul galeriei Sepsi OSK, Nagy Lázár József, care ne-a povestit totodată cum apelul lor a trecut de hotarele țării.

Ferencváros trimite covăsnenilor un tricou semnat de vedetele echipei pentru licitație

Echipa de fotbal din Budapesta, Ferencváros, multiplă campioană națională s-a alăturat demersului galeriei Sepsi OSK. Suporerii echipei din țara vecină au promis că vor trimite un tricou semnat de vedetele echipei ungare. Potrivit reprezentantului galeriei covăsnene, acesta va fi scos la licitație și toți banii strânși vor ajunge la familia Schill.

Suporterii de la Ferencváros din Budapesta ne-au spus că ne aduc un tricou al echipei, semnat de toți jucătorii de la Ferencváros. O să îl punem la licitație. Am vorbit și cu Hadnagy, ne ajută și cei de la club cum pot. O să facem cutiile de donații care o să fie așezate pe stadion  pe timpul meciului cu Dinamo și încercăm și noi să facem câte ceva. O sumedenie de oameni ne-au sunat și ne-au spus că aduc bani. O să fie bine!”, ne-a mai spus, încrezător, reprezentantul galeriei covăsnene.

„Oricât de puțin, pentru noi înseamnă mult”

Suporterii reprezentativei județului Covasna în primul eșalon al fotbalului românesc nu sunt la prima acțiune de acest gen, ci chiar la a treia. În decembrie anul trecut, fanii echipei de fotbal din Sfântu Gheorghe au strâns bani, alimente și jucării pentru copiii defavorizați dintr-un sat din județul Harghita, iar mai devreme în același an și pentru un prieten din Brașov al suporterilor, care vara trecută a trecut printr-un tragic accident de mașină în care și-a pierdut soția.

„E foarte greu să spui orice în acest moment. Oricum, orice sumă contează, chiar și un leu, pentru că după cum am înțeles au nevoie de destul de mulți bani, vreo 7.000 de euro și e foarte greu pentru această familie. Noi o să fim la stadion cu cutiile, pe Facebook sunt și conturile bancare și sperăm să ne ajute fiecare cum poate. Sigur banii o să ajungă acolo unde trebuie”, a subliniat Nagy Lázár József.

Pe timpul meciului dintre Sepsi OSK și Dinamo, de luni, 30 aprilie, de la Sfântu Gheorghe, suporterii echipei gazdă vor amplasate cutii pentru donații în sectoarele stadionului și la punctele de reîmprospătare.

Donații se pot face de asemenea și în următoarele conturi de la Banca Transilvania, deschise pe numele lui Schill Botond:  RO63 BTRL EURC RT03 7756 7601, RO76 BTRL HUFC RT03 7756 7601, RO16 BTRL RONC RT03 7756 7601.

„Oricât de puțin poate fiecare să ne ajute, pentru noi înseamnă mult. Orice ajutor este foarte binevenit!”, a încheiat, cu o adâncă suferință în glas, Schill Levente, tatăl lui Botond.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.