STIREA ZILEI 29 mai 2018

OCV15 – Goran Bregović, apariție surpriză la meciul Sepsi OSK

de Covasna Media | 1688 vizualizări

Peste 50 de artiști locali au realizat la Stadion un flashmob, inspirat din muzica marelui Bregović

La Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe s-a dat duminică, în pauza meciului dintre Sepsi OSK și FC Botoșani, startul distracției sub egida evenimentului OCV15. Spectatorii au avut parte de un moment surpriză pregătit ca o mostră a ceea ce va urma în 15 iunie.

Marele eveniment de aniversare a celor 15 ani  de existență și implicare în viața comunității a cotidianului Observatorul de Covasna, OCV15 se apropie cu pași repezi. În puțin peste două săptămâni, la Stadionul Municipal din reședința de județ va avea loc uriașa petrecere de la Sfântu Gheorghe, la care invitați de onoare sunt nimeni alții decât Goran Bregović și a sa Wedding & Funeral Orchestra, Carla's Dreams și 4 For Dance din Ungaria.

Surprizele au început însă încă de duminică, 27 mai, la pauza meciului dintre echipa locală Sepsi OSK și FC Botoșani, când peste 50 de artiști, de la Fúvó Shock Orchestra din Reci, Ansamblul de Dansuri Trei Scaune, dar și tineri din Ansamblurile Százlábúak și Kincskeresők au cântat și dansat pe ritmurile artistului din Sarajevo, care în 15 iunie ne va onora cu prezența sa la Sfântu Gheorghe. Mai mult, în finalul meciului, Corul Harmónia din Sfântu Gheorghe a interpretat de asemenea o versiune adaptată a unei melodii din repertoriul lui Goran Bregović.

Astfel, în mai puțin de 18 de ore de la publicarea pe Facebook, videoclipul flashmobului a fost vizualizat de peste 24.000 de ori, a fost distribuit de peste 300 de ori și apreciat de peste 700 de persoane, pe conturile ziarului Observatorul de Covasna și pe cel al echipei de fotbal Sepsi OSK, ceea ce nu poate să însemne decât că surpriza a fost primită cu bucurie de internauți.

„Cu acest happening, dacă pot să zic...neobișnuit, dedicat echipei partenere Sepsi OSK, am dorit să transmitem mesajul că sportul, muzica și mass-media trebuie să fie despre comunicare și deschidere, indiferent de etnie sau naționalitate. Mulțumiri tuturor artiștilor locali implicați și abia așteptăm să celebrăm pe 15 iunie împreună, dansând „în civil” și LIVE pe piesele lui Bregović și orchestra sa fermecătoare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al marelui concert OCV15, Bálint Erzsébet.

Votarea pentru concursul „Letters from Transylvania” continuă

Corul Harmónia din Sfântu Gheorghe, Fúvó Shock Orchestra din Reci și Corul Mikes din Sfântu Gheorghe sunt cei trei finaliști ai concursului local de talente #LettersfromTransylvania. Artiștii covăsneni și-au transpus stilurile muzicale pe melodii celebre ale lui Goran Bregović, intrând astfel în cursa pentru șansa de a cânta pe aceeași scenă cu marele muzician, dar și premiul de 2.000 de lei. Votul publicului va contribui în mare măsură la decizia finală a organizatorilor.

Votarea este deschisă până la data de 30 mai pe platforma online: http://woobox.com/xrhfiz, la secțiunea „Vote”. Tot de aici se pot distribui piesele pentru a oferi sprijinul dumneavoastră artiștilor favoriți.

Apelul pentru artiștii locali este deschis până în 10 iunie

Pe pagina menționată anterior, (http://woobox.com/xrhfiz) se pot înscrie în continuare participanți la concursul #LettersfromTransylvania cu videoclipuri filmate cu telefonul mobil. Concursul, care pune la bătaie de această dată doar bilete la concert, se derulează până în 10 iunie! Deținătorii materialelor video încărcate până la data limită vor beneficia de invitații la eveniment (valoarea biletelor între 80-200 lei).

„Poți participa la apel cu orice interpretare artistică a unei piese compuse de Goran Bregović. Se consideră drept criteriu de departajare inovația creației/manifestării, suntem deschiși către acceptarea proiectelor din oricare domeniu al artelor. Poți să te exprimi în aer liber, în spații publice sau pur și simplu în propria cameră; singurul lucru pe care trebuie să îl faci neapărat este să realizezi o înregistrare video simplă, pe care trebuie să o încarci ulterior pe pagina noastră”, arată apelul pentru concurs.

Aproximativ 3.000 de bilete vândute; cerere foarte mare la VIP

Aproximativ 3.000 de persoane și-au achiziționat până acum bilete la OCV15. Mai mult, având în vedere cererea foarte mare pentru biletele din categoria Diamond Ring, organizatorii au decis suplimentarea acestora cu 50 de locuri.

În continuare, bilete la cel mai mare eveniment adresat plătitorilor de bilete din județul Covasna se pot achiziționa atât online, cât și la punctele fixe.

Punctele fixe sunt:

  • Redacția Observatorul de Covasna (Str. Gábor Áron bl.2 Sc. G), Orar de funcționare: luni-vineri între 8-16, Număr telefon: +40 267 351 425;
  • Biroul de Organizare Evenimente Culturale (Piața Libertății, nr. 1), Orar de funcționare: luni-joi între 9-16, vineri 10-13, Număr telefon: +40 267 312 104.

Biletele pot fi achiziționate și online, de pe site-urile www.myticket.ro  și www.entertix.ro .

Prețuri: 80 lei (Categoria C- Standing), 115 lei (Categoria B- Seating), 200 de lei (Categoria A- Diamond Ring/VIP).

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.