STIREA ZILEI 14 octombrie 2021

Maraton de Vaccinare la Sepsi Value Center în acest weekend

de Mirela Cara Dragu | 2228 vizualizări

În weekend, are loc un Maraton de Vaccinare în parcarea de la Sepsi Value Center. Inițiativa aparține Direcției de Sănătate Publică Covasna, care beneficiază de susținerea ISU și STS Covasna. Vaccinurile disponibile vor fi Pfizer și Johnson&Johnson. Doritorii se vor putea vaccina între orele 10:00 – 18:00. 

Pe fondul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu COVID-19, autoritățile îndeamnă tot mai mult oamenii să respecte măsurile de prevenție și să se vaccineze într-un număr cât mai mare, astfel încât să se evite aglomerarea spitalelor și riscurile de a face forme severe. 

În acest context, DSP Covasna, împreună cu STS și ISU Covasna au decis ca în weekend (16-17 octombrie) să organizeze un Maraton de Vaccinare în parcarea din Sepsi Value Center. Persoanele care vor opta pentru vaccinare vor putea alege între Pfizer, recomandat celor cu vârsta de peste 12 ani, și Johnson&Johnson, recomandat numai celor care au trecut de 18 ani. 

„Suntem în plin val 4, un val mult mai agresiv față de celelalte. Nu cred că mai sunt persoane care să nu aibă cunoștințe infectate cu SARS CoV2: prieteni, colegi sau chiar oameni dragi din familie. 

Fac un apel la responsabilitate! Încercați pe cât posibil să evitați aglomerațiile, să vă protejați purtând masca corect și dezinfectându-vă mâinile. Și foarte important să vă vaccinați. Doar respectând măsurile de prevenție și respectându-ne între noi putem trece cu bine peste acest val”, precizează Dr. Ioana Costachi, epidemiolog DSP Covasna. 

Specialistul explică de asemenea că, „cu cât ne vaccinăm mai mulți, cu atât virusul nu va mai găsi o gazdă în care să se dezvolte. Vorbim de imunitatea colectivă care conferă protecția populației. Imunitatea colectivă se obține fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală. E de preferat imunizarea prin vaccinare pentru a evita consecințele trecerii prin boala naturală: internările, pierderile de vieți omenești, sechelele bolii pe termen lung. Pentru COVID, ar trebui să avem 60-70% din populație imunizată. Imunitatea de grup îi protejează pe cei care au contraindicație de vaccinare, pe cei care s-au vaccinat și nu au dezvoltat un nivel de anticorpi protectori, pe acele persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, pe copiii sub 12 ani care nu au indicație de vaccinare. Practic, conferă siguranță la nivelul comunității”.

Prin urmare, toți cei care doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID-19 o pot face în acest weekend printre cumpărături la Value Center. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.