STIREA ZILEI 17 iulie 2018

În căutarea familiei necunoscute și pierdute

de Iulia Drăghici - Taraș | 1110 vizualizări

„Eu sunt singură la mama. Nu știu cum e să ai frați. Așa că vreau tare mult să îi cunosc”, spune femeia originară din județul Covasna

O femeie din Bihor, originară din Baraolt, județul Covasna, își caută frații după tată pe care nu i-a cunoscut niciodată. Știe despre existența lor, însă nu i-a strâns niciodată în brațe și nici măcar nu i-a privit în ochi. Părinții ei s-au cunoscut în Herculian, au fost împreună o bucată de vreme, însă nu s-au înțeles, iar drumurile lor s-au despărțit. În urmă a rămas o întreagă existență, pe care acum Iuliana o caută, în speranța că își va cunoaște, odată, familia de sânge.

Nu se cunosc la față, după nume și nu au amintiri împreună. Ea știe doar numele unui tată înstrăinat și decedat de peste 17 ani și fosta sa adresă. Știe că are frați și surori, dar nu știe sigur nici câți, nici cum îi cheamă. Dar îi caută, pentru că își dorește să își cunoască și să își întregească familia. Așa ne-a scris, sâmbătă, într-un mesaj pe pagina de Facebook a ziarului „Observatorul de Covasna”, Iuliana Vecony.

„Buna ziua! Aș vrea și eu nevoie de un ajutor din partea dumneavoastră.  Mă numesc Iuliana Vecony și am locuit în comuna Herculian, oraș Baraolt. Acum sunt mutată la Aleşd, sat Aștileu. Am 2 sau 3 frați pe care nu-i cunosc. Cred că ei locuiesc la Baraolt sau s-au mutat, nu știu. Nu știu cum să fac să dau de ei. Tare mult mi-aș dori să-i cunosc. Dacă mă puteți ajuta, vă rog!  Nu știu exact cum îi cheamă. Tata a murit cam prin 2001”, arată mesajul trimis, sâmbătă, de Iuliana Vecony.

Ea însăși mamă a patru copii, Iuliana știe importanța familiei și, dorind să își reîntregească neamul pierdut, a căutat diverse soluții, iar una dintre acestea a fost Observatorul de Covasna.

Mama Iulianei l-a cunoscut pe tatăl acesteia, Incze Lajos, în satul Herculian. S-au îndrăgostit și s-au hotărât să își întemeieze o familiei, iar în urmă cu 29 de ani a venit pe lume Iuliana. Însă povestea de iubire s-a sfârșit, la un moment dat, iar cei doi s-au despărțit. Tatăl său nu a vrut să-și recunoască în acte fiica. De peste 6 ani, Iuliana, aflată acum la a doua căsătorie, a plecat în Bihor cu noua sa familie, însă a lăsat în urmă regretele de a nu-și fi cunoscut niciodată frații și surorile.

„După câte mi-a povestit mama, tata era cioban și s-au cunoscut în Herculian. La un moment dat, nu au mai vrut să fie împreună, nu știu din ce motive, și s-au despărțit și tata nu a vrut să mă treacă pe numele lui. Cred că prin 2001 a decedat. Am aflat de la niște cunoscuți că a murit, dar atunci n-am știut și n-am fost la înmormântare. Mama și cunoscuții mi-au spus că mai am și niște frați. Am văzut-o la un moment dat pe sora mea cea micuță, dar nu mai știu câți ani aveam. Am aflat că mai am doi sau trei frați. Nu știu exact câți. Cred că stau acolo, în Baraolt”, ne-a spus Iuliana, care își amintea că locuința tatălui său era situată pe strada la ieșirea din orașul Baraolt, care duce spre Biborțeni, în apropierea unei vechi benzinării. „Nu am mai fost demult acolo”, a mai precizat aceasta, care mărturisește că a mai avut tentative de a-i găsi, însă fără succes.

„Nu știu dacă mai stă cineva acum acolo, dar acolo au stat. (...) Am fost pe la ei acasă, în urmă cu mult timp, dar nu erau acolo. Erau ușile închise și nu răspundea nimeni. Erau tot plecați pe la muncă, în Ungaria. Nu am ținut legătura deloc”, ne-a mai spus aceasta.

„Îmi doresc foarte mult să îi cunosc. Eu sunt singură la mama. Nu știu cum e să ai frați. Așa că vreau tare mult să îi cunosc. Sper să își dorească și ei să mă cunoască. Eu i-am mai căutat pe Facebook, după numele Incze, pentru că am și frați, dar nu am știut să scriu în ungurește. (...) M-am tot gândit cum să fac, cum să fac, dar să mă duc până acolo e departe, mai ales că eu am copii mici și e obositor”, a mai declarat, pentru Observatorul de Covasna, Iuliana Vecony.

Acum, reunirea unei familii destrămate de timp și de alegerile adulților ar putea sta în mâinile celor care au indicii și care pot să ofere informații. Cei care îi cunosc pe membrii acestei familii din Baraolt și care pot oferi detalii, sunt rugați să o contacteze pe Iuliana Vecony pe Facebook, pe profilul iuliana.vecony.

În definitiv, în viață, nimic nu este mai important decât familia, așa că, prin acest articol și gândurile noastre bune, le dorim succes, fericire și să se întâlnească cât mai curând!

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.