STIREA ZILEI 15 februarie 2018

„Împăcarea” dintre Biserică și spitale

de Covasna Media | 5786 vizualizări

Părintele Vasile Antonie Tămaș din Vâlcele a inițiat campania „Suflet și Trup” pentru donații la Spitalul Județean

O nouă campanie umanitară a preotului paroh din localitatea Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș, a fost miercuri lansată cu succes. În prima zi a inițiativei „Suflet și Trup”, peste 4.000 de lei au fost donați de persoane din toată țara pentru sprijinirea secției de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

Un mesaj lansat pe Facebook și un îndemn către urmăritorii preotului Vasile Antonie Tămaș a dat miercuri, 14 februarie, startul campaniei „Suflet și Trup”. Oamenii au răspuns prompt la această inițiativă astfel încât în mai puțin de 12 ore de la anunț s-a strâns suma de 1.000 de lei, iar după alte câteva ore valoarea donațiilor a trecut de 4.000 de lei.

Ideea campaniei inițiate de către Parohia Vâlcele i-a venit preotului covăsnean după ce internarea propriului copil l-a pus față în față cu realitatea din spital. Acesta a constatat că spitalul are nevoie de lucruri mărunte, printre care scutece, pansamente, comprese și altele, așa că nu a stat pe gânduri și a lansat inițiativa, care va dura 10 zile. Primul donator este chiar Parohia Vâlcele, care a pornit campania de la 500 de lei.

Din punctul  meu de vedere, spitalele ar trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. În spitale ajung semenii noștri de care noi trebuie să ne îngrijim și nu ar trebui să lăsăm totul la mâna statului, uneori, corupt. Consider că toți ar trebui să ne implicăm activ. Chiar mă gândesc că ar fi binevenit un proiect în cadrul căruia fiecare cetățean să contribuie lunar cu o sumă de 100 de lei din care să fie achiziționate biberoane, scutece, comprese și alte asemenea consumabile extrem de necesare pentru spital”, a declarat preotul Vasile Antonie Tămaș, care intenționează ca după cele 10 zile de campanie, inițiativa să fie reluată constant, astfel încât să se demonstreze că Biserica poate și ajută spitalele, nu se distanțează de ele așa cum se vehiculează uneori.

Orice ajutor e în beneficiul copiilor bolnavi  

Medicul care coordonează secția de Boli Infecțioase Copii, dr. Ileana- Gabriela Porumboi, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” că deși spitalul arată din ce în ce mai bine, ca urmare a lucrărilor de reabilitare și modernizare, sunt încă lucruri mărunte care lipsesc și care ar putea să facă viața copiilor internați ceva mai bună.

Orice ajutor e binevenit. Spitalul e dotat, dar orice sprijin venit de afară până la urmă nu poate decât să facă bine copiilor. (...) Cred că această campanie se bazează mai mult pe o implicare sufletească, fiind lansată și coordonată de domnul părinte. Oamenii sunt de credință și se gândesc că s-ar putea să aibă și ei la rândul lor copiii în spital, așa că se pare că nu ezită să ne ajute. E adevărat că nu multă lume gândește așa, dar repet, orice ajutor, cât de mic și din partea oricui este în beneficiul copiilor internați pe secție”, ne-a spus medicul primar infectolog – şefa secţiei de Boli Infecțioase Copii, dr. Ileana-Gabriela Porumboi.  

Cont pentru donațiile în bani

Persoanele care doresc să se alăture părintelui Vasile Antonie Tămaș în misiunea de a fi alături de copii bolnavi de la spitalul județean, pot să o facă prin donații în cont sau prin livrarea pe adresa parohiei a bunurilor.

„Cine dorește să participe la această campanie de suflet prin donarea de Pampers (nr. 1,2,3,4,5,6) este rugat să trimită pachetele la adresa: sat. Vâlcele, com. Vâlcele, nr. 134, Parohia Ortodoxă Română, cod 527175, Pr. Vasile Antonie Tămaș.

Cine dorește să ajute financiar este rugat să trimită ajutorul pe contul RO32BTRL03301201395543XX deschis pe numele Tămaș Vasile Antonie, cu mențiunea „«Ajutor pentru spital»”, transmite preotul prin intermediul Facebook.

De asemenea, și redacția „Observatorul de Covasna” susține campania preotului Tămaș. Cei care doresc să doneze scutece sau alte bunuri materiale, dar nu le pot trimite la Vâlcele, le pot aducela sediul redacției noastre din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, mai exact din Piața Mihai Viteazul, strada Gabor Aron bl.2 Sc. G, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00. Ne vom ocupa ulterior ca donațiile să ajungă în timp util la preotul Vasile Antonie Tămaș și apoi la spital.

Preotul paroh din Vâlcele a mai notat pe pagina sa de Facebook că „în data oferirii donației, se vor prezenta poze și filmări cu ajutoarele și chitanțele cu donatorii, inclusiv suma donată”.

Haideți să ne unim forțele. Va fi un moment de neuitat. Distribuiți și participați la cea mai frumoasă campanie de suflet din Covasna. Revin, zilnic, cu situația donațiilor prin live-uri și postări”, încheie preotul covăsnean, Vasile Antonie Tămaș.

 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.