STIREA ZILEI 5 decembrie 2017

Gașca Zurli Supershow, spectacolul anului în județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 878 vizualizări

Evenimentul a reunit aproximativ 2000 de copii și adulți din patru județe, bucurându-se de un succes fulminant

Pentru a doua oară anul acesta, prietenii noștri de la Gașca Zurli au venit la Sfântu Gheorghe să se întâlnească aici cu părinții și copiii din zonă. Aproximativ 2000 de persoane din patru județe, Covasna, Brașov, Harghita și Bacău, au răspuns invitației noastre de a trăi pe viu un „Supershow” marca Zurli și au intrat astfel în atmosfera sărbătorilor de iarnă în cel mai special mod cu putință.

Duminică seara, la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe s-au adunat atât de multe zâmbete, chicoteli de fericire și atât de multă iubire încât nici nu le putem cuprinde în cuvinte. Cele mai pure emoții de încântare au dat startul sărbătorilor de iarnă într-un mod cu totul și cu totul special în reședința județului Covasna, alături de cei aproximativ 2000 de copii, părinți și bunici care au cântat și au dansat alături de faimoasa și mult-îndrăgita Gașcă Zurli.

E greu de ales între momentele care au marcat această seară de-a dreptul minunată, însă unul care ne va rămâne în suflete pe vecie este cel în care mii de luminițe și tot atâtea zâmbete s-au aprins în public, asemenea stelelor de pe cer.  Tanti Prezentatoarea - Mirela Retegan le-a cerut părinților să-și aprindă lanternele  telefoanelor mobile dacă au făcut recent ceva bun pentru copiii lor: dacă i-au îmbrățișat, dacă le-au zâmbit, dacă le-au pus masa sau dacă pur și simplu au fost alături de ei, astfel că minunatul spectacol de luminițe a luat ființă.

Aproape toate cele 2000 de voci prezente, de la copii, la părinți și bunici au cântat în gura mare, rând pe rând, alături de Gașca Zurli celebrele cântecele: „Am o căsuță mică”, „A ram sam sam”, „Cântec pentru Maya”, „Pupici cu sclipici”, „Dacă vesel se trăiește”, „Bucătărașul Zurli”, „Lingușeală de cățel”, „Zboară, zboară vrăjimăturică”, „Iubește-mă mamă, iubește-mă, tată” sau „Eu sunt Zurli”.

„A fost foarte bine. Copiii noștri s-au bucurat foarte mult, mai ales că aceasta a fost o surpriză de Moș Nicolae. Nu au știut unde îi aducem. Și-au dat seama abia aici, când au văzut în față Arenei mașina Zurli. Au fost foarte încântați”, ne-a spus, după spectacol,  o mămică.  

Mirela Retegan: „Mulțumim că le-ați oferit copiilor din această zonă singura lor șansă să se întâlnească cu noi”

Mirela Retegan, cea care a dus dragostea pentru copilul ei la rang de fenomen naţional și care a creat Gașca Zurli ne-a spus că încă de când s-a implicat în campania de reconstrucție a Școlii din Comandău, cu cele două spectacole gratuite din februarie, județul Covasna are un loc special în inima ei.

„Doamne! Este atât de frumos! În momentul când am ieșit în public și m-am dus printre ei până în ultimul rând, i-am simțit atât de calzi și de frumoși și de prezenți. Erau câțiva bunici care cântau mai tare decât nepoții, din tot sufletul. Ne-am simțit absolut extraordinar și a meritat să facem drumul până aici. Oricât ar fi de obositor și de greu, venim cu mare drag la Sfântu Gheorghe. Vă mulțumim din toată inima, vouă întregii echipe de la „Observatorul de Covasna” că nu ați renunțat și că le-ați oferit copiilor din această zonă singura lor șansă să se întâlnească cu noi”, ne-a spus Tanti Prezentatoarea, Mirela Retegan, după sesiunea de fotografii și de autografe.  

Organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură nu este deloc simplă, însă eforturile au meritat pe deplin, spune și organizatorul principal al evenimentului, directorul ziarului „Observatorul de Covasna” și totodată președinte al Asociației Pentru Comunitate (APC), Daniel Santa.

„În primul rând vreau să le mulțumesc tuturor celor ce ne-au transmis mesaje după spectacol. A fost o emoție copleșitoare și chiar dacă risc să folosesc cuvinte mari, genul de satisfacție pe care îl ai când știi că ai făcut sute de copii și părinți bucuroși este unic și face ca toate eforturile să merite. Am fost extrem de fericit că am oferit șansa unei experiențe de acest fel și multor copii defavorizați. I-am văzut în sală, iar zâmbetele și emoția lor ne-au impresionat din cale afară. În al doilea rând vreau să-i mulțumesc Mirelei Retegan pentru că a dat curs invitației noastre în cea mai aglomerată perioadă din an. Ea are o slăbiciune pentru această zonă, pentru oamenii de aici și prezența Zurli la Sfântu Gheorghe în decembrie nu e decât o confirmare. Apoi le sunt recunoscător tuturor sponsorilor și partenerilor care au făcut posibil acest eveniment, ale cărui costuri logistice n-ar fi putut fi acoperite doar din bilete. Știu că efortul a fost mare pentru toți, dar sper că bucuria copiilor și părinților a compensat.

Un gând special și multă recunoștință se îndreaptă către colegii mei care s-au implicat în organizare, precum și fantasticilor voluntari de la Asociația Ecou. Au fost alături de noi și le mulțumesc pentru profesionalism și deschidere, celor de la poliția locală și poliția rutieră, care s-au asigurat că accesul la eveniment și mai apoi plecarea, să se facă în cele mai bune condiții. Încercăm să fim tot mai buni în organizarea evenimentelor de mare anvergură, să fim atenți la detalii și la experiența oferită spectatorilor, iar Acoustic Gala și Gașca Zurli Supershow cred că au reușit să se distingă în ultima săptămână, din acest punct de vedere”, a declarat Daniel Santa.

Gașca Zurli, mai mult decât un show de animație

Bucuria transmisă de Gașca Zurli a fost resimțită de toți copii, indiferent de naționalitate, iar acesta este unul din lucrurile care fac ca spectacolul adus duminică la Sfântu Gheorghe să fie atât de special.

„A fost foarte frumos, mai ales că noi suntem unguri și fetița mea iubește cântecele de la Zurli. Așa învață și ea românește și chiar îi place”, ne-a spus, după spectacol, mămica unei fetițe de trei ani și jumătate, fetiță care a cântat și a dansat fără oprire pe tot parcursul spectacolului.

„Se întâmplă și cu copiii români care trăiesc și care s-au născut în Anglia sau în America, în Spania, Italia și care merg la școli din statele respective și nu mai știu limba română. Singura lor legătură cu limba este Gașca Zurli. Prin cântecele noastre, din fericire pentru părinții lor, copiii învață limba. Aici e cu atât mai important. Copiii sunt de naționalitate maghiară și vorbesc limba maghiară. Faptul că vin într-o sală de spectacol și cântă românește din toată inima, fără nicio altă semnificație, pe noi ne face să ne simțim foarte bine și să conștientizăm o dată în plus că noi de fapt vorbim în limba veseliei și a iubirii și că aceasta nu are nici granițe, nici legi, nu depinde de nimeni și este de la inimă la inimă”, ne-a mai spus Mirela Retegan.

Cadou de Moș Nicolae și pentru cei mai puțin norocoși

Nici în cazul evenimentului „Gașca Zurli Supershow” faptele bune, făcute din inimă, nu au lipsit, pentru că iubirea este cea care atunci când este împărțită ea de fapt se înmulțește.

Firma Zaplo, sponsorul principal al evenimentului „Gașca Zurli Supershow” a oferit posibilitatea unui număr de 19 copii de la Centrul de zi pentru copii cu resurse limitate din reședința de județ să vină la spectacolul de duminică. Pe lângă biletele gratuite la spectacol, pentru ei și pentru cele patru însoțitoare, Zaplo a pus la dispoziție chiar și transportul.

De asemenea, copiii de la Școala Specială din Sfântu Gheorghe, precum și cei de la Școala Gimnazială din Comandău au primit, din partea Asociației pentru Comunitate (APC) și ziarului „Observatorul de Covasna”,  bilete gratuite la acest eveniment.

Cu peste 2 milioane de fani la nivel național, peste 200.000 de spectatori anual, în cele peste 100 de spectacole organizate în mai bine de 50 de orașe din țară, Gașca Zurli, care în 2017 a aniversat 10 ani de existență, merită pe deplin titulatura de „cea mai iubită trupă de animație”, precum și cea de fenomen național.

„Povestea Zurli s-a născut pe o nevoie existentă – dorința creatoarei Mirela Retegan de a-i explica fiicei ei lumea din jur într-un context pozitiv, educativ, care să-i dezvolte imaginația și să-i dea încredere în ea. Mirela a ridicat dragostea pentru copilul ei la nivel de fenomen național.

Zurli e prima companie din România care și-a conceput spectacolele și evenimentele luând în considerare și efectul post-spectacol. Zurli integrează părinții în lumea copiilor. Zurli construiește pentru copilul tău, împreună cu tine, cele mai frumoase amintiri din copilărie”, potrivit site-ului oficial, www.zurli.ro.

Dacă succesul Găștii Zurli se cuantifică în zâmbete și îmbrățișări calde, atunci cu siguranță evenimentul de la Sfântu Gheorghe a fost unul cu adevărat reușit, unul despre care putem spune cu toată convingerea că a adus cu sine magia sărbătorilor de iarnă.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.