STIREA ZILEI 5 februarie 2012

Campanie record a Centrului de Transfuzii Sanguine la Valea Mare: 94 de donatori într-o singură zi

de Covasna Media | 612 vizualizări

2 februarie 2012. Zi de Sărbătoare Creştină – Întămpinarea Domnului. Valea Mare – Cabinetul Medical Familial Dr. Savu. Ora 08.00, minus 24°C.

Aşa a început campania de donare de sânge organizată pe teren de echipa Centrului de Transfuzie Sanguina Sf. Gheorghe, în frunte cu subsemnata. Campanie care ulterior s-a dovedit a fi cea mai mare din cadrul judeţului Covasna până acum, obţinandu-se un record maxim de donatori înregistraţi într-o singură zi: 94.

Nici gerul, nici aşteptarea îndelungată în faţa cabinetului medical nu i-au determinat pe cei care s-au înscris pe lista preliminară campaniei să renunţe şi să plece la casele lor.

Gestul umanitar, gândul şi sentimentul de mulţumire interioară că sângele lor poate ajuta sau salva o viaţă le-au dat putere să aştepte pentru a intra fiecare pe rând la consultaţia medicală şi, ulterior, la donare.

Sângele va lua drumul Capitalei

Toată cantitatea de sânge recoltată la Valea Mare, după ce va fi prelucrată, analizată şi procesată, va lua drumul Bucureştiului, acolo unde cererea de sânge este foarte mare, la nivelul tuturor spitalelor din capitală, datorită intervenţiilor chirurgicale de mare amploare (operaţii pe cord, creier, coloană vertebrală etc.).

Sângele lor, al vălenilor, va ajuta sau salva o viaţă… viaţa unui copil, a unei mame, a unui tată, soră sau a unui frate, a unei bunici sau a unui bunic, a unui prieten sau a unei persoane dragi, a unui semen de-al nostru.

Mulţumesc respectuos echipei medicale din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe pentru devotamentul, munca prestată şi timpul alocat acestei campanii, mulţumesc din suflet voluntarilor pentru prezenţă, mulţumesc din inimă gazdelor Mănăstirii Valea Mare pentru ospitalitatea, amabilitatea şi bucatele tradiţionale oferite după o zi grea de muncă, mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru reuşita unei astfel de acţiuni umanitare.

Dr. Claudia Savu

Director al Centrului de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.