STIREA ZILEI 21 martie 2018

„Aș vrea ca la Sepsi OSK să evolueze cât mai mulți localnici”

de Covasna Media | 1024 vizualizări

Interviu exclusiv cu Csinta Samu, noul director al echipei de fotbal Sepsi OSK

La doar o zi după meciul cu FC Voluntari, într-o conferință de presă, Sepsi OSK Sf. Gheorghe a anunțat numirea în funcția de președinte al clubului a jurnalistului Csinta Samu. Amabil, acesta a răspuns câtorva întrebări pe care i le-am adresat. Interviul rezultat este expus mai jos.

Reporter: Domnule Csinta, felicitări pentru investirea în funcție. Cum ați găsit echipa și angajații clubului?

Csinta Samu: Vă mulțumesc pentru felicitări! Deocamdată este prematură întrebarea deoarece nu am avut timp să îmi formez o părere asupra colectivului cu care lucrez. În perioada ulterioară voi cunoaște mai multe, atât despre jucători cât și despre angajați, iar apoi îmi pot forma o părere despre colectivul cu care lucrez.

R: Numirea dumneavoastră în funcție vine după un eveniment special. Meciul de la Sf. Gheorghe, în nocturnă, cu Voluntari.

C.S.: Este, cu adevărat, un eveniment în viața echipei și a comunității locale. M-am bucurat tare mult să văd că aproape 5000 de oameni și-au încurajat echipa și au creat o atmosferă splendidă. A fost și un meci în nocturnă, care a sporit farmecul. Să știți însă că nu este acesta primul meci în nocturnă din istoria orașului Sf. Gheorghe. În 1954, pe vechiul stadion, s-a aprins un fel de nocturnă la meciul dintre Textila Sf. Gheorghe și Tractorul Brașov, câștigat cu 2-1 de covăsneni. Atunci iubitorii fotbalului și-au luat adio de la stadionul amplasat pe vechea vatră.  Revenind la meciul cu Voluntari, a fost ceva special care mi-a creat senzația că la Sf. Gheorghe este o comuniune organică între fotbaliști și public.

R: Cum vedeți lupta pentru evitarea retrogradării?

C.S.: Va fi dură și se va duce până la ultima etapă. Trebuie să și câștigăm, deoarece doar cu egaluri s-ar putea să nu fie suficient. Am pierdut două puncte prețioase cu Voluntari, dar pauza este binevenită și sunt convins că din următoarele două deplasări, la Timișoara și Juventus, ne vom întoarce cu cel puțin patru puncte. Echipa a început să se omogenizeze, iar adrenalina publicului este un atu suplimentar.

R:  Ce obiective v-ați propus pe termen mediu și lung în noua funcție?

C.S.: Obiectivele mele se subordonează, de fapt, obiectivelor clubului. Doresc ca în acest sezon să evităm retrogradarea, după care, în anii următori, aș vrea ca despre Sepsi OSK Sf. Gheorghe să se vorbească precum despre o echipă care nu are probleme cu retrogradarea. Vrem să avem etape de dezvoltare normale și să creăm o echipă foarte puternică. Dorim să jucăm un fotbal de calitate și să mărim aria de selecție. Aș vrea ca la Sepsi OSK să evolueze cât mai mulți jucători localnici, din județ sau din regiune, pentru că astfel costurile de achiziție se vor micșora foarte mult.

R: Autoritățile locale vor fi implicate mai mult de aici încolo?

C.S.: Cred că da. Imaginea pe care fotbalul o aduce municipiului Sf. Gheorghe este una incomparabilă. Chiar l-am auzit spunând  pe primarul din Sf. Gheorghe, Antal Árpád András, că echipa merită un stadion nou, modernizat și cu o capacitate mai mare.

R: Ați mai avut, în carieră, funcții manageriale la o instituție sportivă?

C.S.: Nu, este o premieră și pentru mine. Totuși, la ziarul Kronika, cel mai mare de limba maghiară din România, am avut peste 100 de oameni în subordine, atunci când am fost redactor șef. Cred că experiența acumulată acolo, în funcția respectivă, îmi va folosi foarte mult acum, la Sepsi OSK.

R: Vă mulțumim pentru timpul acordat și mult succes în continuare!

C.S.: Și eu vă mulțumesc!

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.