STIREA ZILEI 24 august 2017

Andreea Bălan, Emil Lassaria și Dinu Iancu Sălăjanu concertează la Zilele Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1428 vizualizări

Artiștii vin la solicitarea Asociației de Dezvoltare Locală și Culturală din Târgu Secuiesc, în cadrul unui program special românesc la Zilele orașului breslelor

O șezătoare, standuri de olărit, oierit și de produse tradiționale românești, dar și concerte cu renumiți artiști români de muzică ușoară și populară se numără printre activitățile ce vor avea loc sâmbătă, 26 august, în cadrul Târgului de Toamnă de la Zilele Orașului Târgu Secuiesc.

Târgu Secuiesc sărbătorește în perioada 23–27 august împlinirea a 590 de ani de existență. Cu această ocazie, reprezentanții comunității românești din localitate, prin Asociația de Dezvoltare Locală și Culturală din Târgu Secuiesc, au pregătit un program special, care se va desfășura în ziua de sâmbătă, 26 august.

Astfel, de la ora 14:00, în piața din fața Sălii Polivalente se va desfășura un program de muzică populară. Pe scenă sunt așteptați interpretul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu, ansamblurile de dans popular „Junii Covăsneni” și „Brâulețul” din Sita Buzăului, Ansamblul Cetățuia Teliu, precum și soliștii Andra Mitroiu, Alexandru Avram și George Burnichi.

De la ora 19:00, stand-up comedianul Ionuț Rusu, urmărit în mediul on-line de peste 360.000 de persoane, va urca pe scena Sălii Polivalente pentru a aduce zâmbetul pe buzele iubitorilor de distracție.

După acesta, de la orele 20:00, unul dintre cei mai buni DJ din România, Emil Lassaria, va susține un concert alături de solista Caitlyn. De la ora 21:00, cântăreața Andreea Bălan este așteptată să încingă atmosfera în cadrul Zilelor Orașului Târgu Secuiesc.

Începând de dimineață, de la ora 10:00, se va deschide Târgul de Toamnă al comunității românești. Aici, cei interesați vor putea să vadă un stand de olărit și prezentarea meșterului Olar Budău Ionuț, dar și un stand de oierit, de unde cei interesați vor putea să guste sau să cumpere preparate tradiționale de-ți lasă gura apă, de la bulz, pastramă, caș, berbec la proțap și altele.

Tot în cadrul Târgului va fi organizată și o șezătoare tradițională românească, unde se vor coase ii.

De asemenea, organizatorii anunță că vor fi amplasate mai multe spații de prezentare și vânzare de produse tradiționale, mâncăruri specifice, vinuri sau legume și fructe proaspete.

„Îi așteptăm cu brațele deschise pe toți cei interesați! Promitem multă distracție și voie bună”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” unul dintre coordonatorii activităților, consilierul local Constantin Pătru.

În perioada 23–27 august, tot municipiul Târgu Secuiesc îmbracă straie de sărbătoare. Sute de evenimente sunt organizate zilele acestea, în special spre sfârșitul săptămânii, în 13 locații din Târgu Secuiesc, cu ocazia aniversării a 590 de ani de la atestarea orașului.

Câteva concerte și o piesă de teatru au dat startul activităților de la Zilele Orașului Târgu Secuiesc încă de miercuri. Potrivit organizatorilor, un moment dulce va marca festivitatea oficială de deschidere a evenimentului, în 25 august, de la ora 17:30. Un tort numit Double Desire (din engl., Dublă Dorință) va fi împărțit în 590 de felii, care vor fi servite participanților pentru a celebra cum se cuvine aniversarea specială a orașului.

Printre artiștii care vor mai fi prezenți în cadrul Zilelor Târgului Secuiesc se găsesc și: Makám, De Újratervezés, Antanténusz Néptánccsoport, Perkő Néptáncegyüttes, Pribojszki Mátyás, Tanulók Klubja Fúvószenekar És Mazsorettcsoport, Matyó Néptáncegyüttes, Mobilmánia Vikidál Gyulával, Karthago, The Crazy Plumbers, Lilla És A Napoleon Boulevard, Intim Torna Illegál, Zöldi Lara, Ego Sum, Vastag Csaba És Zenekara, Magna Cum Laude, Dj Jumbo, The Freestylers, Gojira & Planet H, Statik, Chris.Su, Partybusta, Old Rip's Rt, Dark Soul Brothers, Amnézia, Youngsters, Badclinton, Veress Hunor És Zenekara, Demeter Elemér És Kudelász Gyöngyi sau White Betty.

Sărbătoarea de la Târgu Secuiesc se va încheia duminică, după ora 23:00, cu un foc de artificii.

Programul detaliat al evenimentului poate fi consultat pe site-ul: www.oszisokadalom.ro/targul-de-toamna-2017.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.