SPORT 17 august 2022

Visit Covasna Marathon va avea loc pe 11 septembrie

de David Leonard Bularca | 986 vizualizări

Pregătirile sunt în toi pentru a doua ediție a Visit Covasna Marathon! Evenimentul va avea loc în mai puțin de  o lună, adică în data de 11 septembrie, în zona orașului Covasna. Organizatorii se așteaptă să participe în jur de 200 de persoane. Înscrierile se pot face online, pe site-ul fitnesstribe.ro

„La ediția anterioară am avut peste 250 de participanți, însă după o pauză de trei ani ne așteptăm la o cifră în jur de 200. Pandemia i-a făcut pe sportivi să fie mai prudenți când vine vorba de înscrieri. Deși înscrierea online va lua sfârșit pe 4 septembrie, există posibilitatea de înscriere și la fața locului. Prin urmare, ne așteptăm ca o mare parte dintre concurenți să se înscrie pe ultima sută de metri”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, unul dintre organizatori, Birtalan Csanád.

Sunt mai multe categorii la care se pot înscrie cei care își doresc să ia parte la Visit Covasna Marathon, iar organizatorii spun că traseul este variat. 

„Traseul Visit Covasna Marathon este unul frumos și variat. Punctele de start și finish sunt în Valea Zânelor, de unde se alergă către centrul orașului, de aici se întorc cei care aleargă în cursa de cross, iar ceilalți se duc mai departe către Zăbala, la Castelul Mikes. Primii se vor întoarce cei care aleargă în cursa de semimaraton, iar cei din ștafetă au primul punct de schimb. (...) Traseul trece pe lângă puncte turistice, castele, conace etc. Timpul de parcurgere este de maxim 6 ore și 30 minute pentru maraton, 3 ore și 30 de minute pentru semimaraton și 2 ore și 30 de minute pentru cross”, a detaliat Birtalan Csanád. 

Dacă în anul 2019 au participat și sportivi din alte țări, precum Kenya și Uganda, în acest an se va pune mai mult accent pe sportivii zonei. 

„Anul 2019, prima ediție, a fost una de test. Am reușit să aducem experiența noastră din alte curse, însă aici am și învățat foarte multe. Ediția din anul acesta dorește să fie la fel de ambițioasă ca cea din 2019, însă aplicăm tot ce am învățat și totodată ne concentrăm pe sportivii noștri locali din zonă și din vecinătate. Sportivii noștri sunt cel puțin la fel de mari mentori pentru comunitatea noastră ca orice alt sportiv internațional”, a spus Birtalan Csanád. 

Curse și pentru cei mici

La fel ca în 2019, și cei mici se vor putea lua la întrecere în cadrul competiției. Noutatea de anul acesta este semimaratonul. 

„În 2019 nu am avut cursa de semimaraton, dar fiind una foarte populară ne-am decis să o introducem, și traseul chiar ne ajută, se aleargă împreună cu maratoniștii și cei de la ștafetă și se vor întoarce către punctul de finish (...). Ne-am gândit și la cei mici, iar cursa Chocopack Kids Race este deschisă pentru copiii de grădiniță și școlari, care pot concura pe distanțe de 400-800-1.200 de metri, în funcție de vârstă. Participarea la cursa pentru copii este gratuită și, datorită sponsorului nostru, fiecare copil va fi premiat. În special așteptăm copii din orașul Covasna, dar și din județ”, ne-a mai spus organizatorul. 

Cei care doresc să primească un tricou cadou din partea organizatorilor trebuie se înscrie la concurs până pe 24 august.

Data limită pentru înregistrare online este 4 septembrie. Vor fi acceptate și înscrierile la fața locului, dar numărul va fi limitat, au mai precizat organizatorii.

Informații suplimentare și înscrieri pe fitnesstribe.ro.

Sursa foto: Visit Covasna Marathon 2022 / Facebook 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.