SPORT 15 decembrie 2013

Un an excelent pentru jucătorul de popice Veres Gyula

de Székely Emőke | 547 vizualizări

Sportivul Veres Gyula din Arcuș este unul dintre cei mai buni jucători de popice din țară. Acasă nu are o echipă cu care să poată câștiga competiții, astfel că de ani buni este legitimat la CFR Olimpia Iași. Echipa din Moldova are de altfel în componență sportivi din toate colțurile țării, sportivi ce câștigă medalii prețioase pentru acest club. Bilanțul ultimilor ani pentru Veres Gyula este de 5 medalii de aur, 6 de argint și două de bronz, performanțele fiind obținute atât în competiții interne, cât și internaționale.

„Anul 2013 a fost cel mai bun an de până acum, am avut succese atât cu echipa, cât și la individual. Cu echipa am devenit campioni naționali, am câștigat totul atât în tur, retur, cât și în play off. Titlul de campioni naționali ne-a dat dreptul de a participa la Cupa Mondială. Această competiție internațională a avut loc în Serbia, și din cele 16 echipe participante noi am terminat pe locul 8, ceea ce înseamnă că am mers mai departe, în Liga Campionilor. Trebuie știut faptul că primele 8 clasate la Cupa Mondială au acest drept, așadar noi am prins biletul la limită. Terenul din Serbia a fost unul cunoscut pentru noi, am fost aici și în 2012, tot la Cupa Mondială. Nu a fost ușor, dat fiind faptul că aici și-au dat întâlnire cele mai bune echipe, cu jucători extrem de valoroși” – povestește Veres Gyula.

În Liga Campionilor echipa din Iași a picat cu un adversar din Croația i a pierdut, așadar astfel și-a oprit evoluția internațională în 2013.

Veres Gyula însă a avut performanțe și la individual. A reușit să doboare un record național de pistă la Târgu Mureș, reușind 632 de popice doborâte (vechiul record fiind de 623). La campionatul național individual Veres Gyula a terminat anul acesta pe locul 4, la dublu, împreună cu Ioan Horbilă au luat argintul, iar la categoria sprint a câștigat titlul de campion național.

„La sprint am luat argintul în urmă cu doi ani, apoi mi-am îmbunătățit performanța și am reușit anul trecut aurul, titlu pe care l-am păstrat și anul acesta” – ne-a declarat Veres Gyula.

În ceea ce privește planurile pentru anul 2014, sportivul din Arcuș spune că își dorește să câștige tot ce se poate câștiga pe plan național, și împreună cu echipa să aibă evoluții cât mai bune la Cupa Mondială, apoi în Liga Campionilor.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.