SPORT 1 august 2013

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc – ediția a șaptea

de Székely Emőke | 554 vizualizări

Iubitorii ciclismului vor avea parte de câteva zile interesante cu ocazie celei de a șaptea ediții a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc. Evenimentul organizat de primăriile orașelor Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Gheorgheni, Consiliile Județene Covasna și Harghita, DJST Harghita, Tusnad Cycling Team și Asociația Sport Ciuc va reuni anul acesta între 7-10 august un număr de peste 100 de sportivi de la 13 echipe.

Trei zile de concurs

Directorul DJST Harghita, Csíki András, a prezentat programul detaliat al evenimentului care ca începe miercuri 7 august. „Concursul propriu-zis va lua startul joi, când va fi și ziua în care Turul va ajunge în județul Covasna. Startul se va da la ora 11 la Miercurea Ciuc, astfel vom ajunge la Sfântu Gheorghe în jurul orei 12:30 și vom traversa orașul în aproximativ 17 minute. La Sfântu Gheorghe va fi și un sprint, așadar cicliștii vor avea viteză mai mare, motiv pentru care îi îndemn pe spectatori să nu iasă pe traseu pentru a evita eventualele accidente. De asemenea îi rog pe șoferi să respecte restricțiile de circulație care se vor impune. După ce vom ieși din Sfântu Gheorghe, vom merge spre Târgu Secuiesc, vom ajunge în orașul breslelor în jurul orei 13:30” – a declarat Csíki András. Concursul va continua joi cu etapa rege, aceasta fiind ziua în care cel mai probabil se va vedea cine va fi câștigătorul acestei ediții, iar vineri vor fi două semi-etape, una individuală, de cățărare, și cea de a doua care va încheia această ediție a Turului.

Concurenți de seamă

Anul acesta numărul echipelor participante la Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc este mai mic decât în anii trecuți, iar organizatorii spun că motivul ar fi calendarul încărcat al sportivilor. Vor participa însă echipe sonore ale ciclismului, cum ar fi selecţionata României, selecționata Bulgariei și cea a Republicii Moldova, dar vor fi și diferite echipe din țară, Ucraina, Austria, Ungaria, Turcia, Belgia, Marea Britanie, SUA, Republica Moldova şi Bulgaria. Printre participanţii înscrişi se numără Vitaly Popkov (ISD Continental Team Ucraina) – dublu câştigător al Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc în 2009 şi 2012, Vitaly Buts (Kolss Cycling Team Ucraina) – câştigător al Turului României 2013 şi Matija Kvasina (Gourmetfein Simplon Austria) – campion în Turul României 2012.

Premii valoroase

Valoarea totală a premiilor la ediția din acest an a Turului este de peste 11.000 de euro. Vor fi premiați primii 20 de sportivi la capătul etapelor și primii 30 de cicliști din clasamentul general. Anul acesta se vor înmâna 5 tricouri distinctive: liderul clasamentului general va îmbrăca tricoul albastru „Tuşnad”, rutierul care adună cele mai multe puncte va primi tricoul roșu-negru, cel mai bun cățărător va primi tricoul galben, tricoul verde va fi înmânat celui mai bun tânăr ciclist, iar tricou alb va fi purtat de cel mai bun ciclist român.

Concurs pentru amatori

La fel cum s-a întâmplat în ultimii ani, Asociația Sepsi Bike din Sfântu Gheorghe va organiza cu această ocazie o întrecere pentru amatori. Concursul va avea loc duminică 11 august, iar potrivit președintelui Sepsi Bike, Vrabie-Kovács Zsolt, vor fi câteva modificări față de anii trecuți. „Și anul acesta vom organiza Cupa Trei Scaune la ciclism, care a ajuns la cea de a patra ediție, însă din cauza lucrărilor din oraș am fost nevoiți să modificăm traseul. Astfel concursul va porni din fața Teatrului, și nu a Judecătoriei, cum a fost până acum. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toată lumea, cei interesați pot găsi informații detaliate pe pagina de facebook a Sepsi Bike” – spune Vrabie-Kovács Zsolt.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.