SPORT 13 octombrie 2014

Șugaș Race – competiție sportivă și promovare a județului

de Székely Emőke | 558 vizualizări

Cea de-a doua ediție a evenimentului a fost un succes total

Asociația CovAlpin a organizat la sfârșitul săptămânii cea de-a doua ediție a concursului de alergare montană Șugaș Race, și prima ediție a concursului de mountain bike. Au fost așadar două zile pline cu sport, dar și distracție și relaxare la Șugaș Băi, iar la final s-a tras linia, și atât organizatorii, cât și participanții s-au arătat mulțumiți.

Vreme superbă

Președintele Asociaţiei „CovAlpin”, Andrei Poștoacă, ne-a declarat că scopul evenimentului a fost nu doar promovarea mișcării și a sportului, ci și promovarea județului Covasna, care, spune Poștoacă, este un județ fără munți spectaculoşi, dar care oferă toamna un spectacol de culori impresionant. Iar anul acesta vremea a fost de partea organizatorilor și a concurenților, așadar succesul a fost oarecum garantat. „A fost un weekend reușit, nici că se putea mai bine. Vremea a ținut cu noi, iar cei în jur de 200 de sportivi prezenți s-au arătat mulțumiți. Poate că ne-am fi dorit ca numărul participanților să fie ceva mai mare, însă la anul poate vom fi mai mulți” – a declarat președintele CovAlpin.

Distracție și relaxare

După curse, sportivii au avut ocazia să se relaxeze la centrele de recreere de la Șugaș Băi, dar și la cel de la Vâlcele. Astfel au putut încerca băile în apă minerală sau sauna, iar Andrei Poștoacă spune că mare parte din participanți au și profitat de această oportunitate. „Concurenții s-au bucurat de serviciile oferite de centrele de tratament, s-au relaxat, iar sâmbătă seara au avut parte și de un concert susținut de Fredi Ștefan și Miță Constantin. Atmosfera a fost bună, ca între prieteni, și asta contează foarte mult. Din fericire nu au avut loc incidente sau accidentări, și doresc să le mulțumesc celor 60 de voluntari, numeroșilor sponsori și desigur participanților pentru experiența trăită” – spune Andrei Poștoacă. La rândul lor participanții au fost mulțumiți de eveniment și scriu pe pagina de facebook a concursului că organizarea a fost exemplară, iar locurile pe care le-au văzut, superbe.

Rezultatele concursurilor

Sâmbătă a avut loc concursul de alergare montană, la care au participat în jur de 100 de concurenți din județele Covasna, Harghita, Brașov, Argeș, Bihor, Cluj, Mureș și din București. Pe lângă cursa copiilor, adulții au putut alege între două trasee: unul lung de 15 kilometri, iar celălalt de 25 de kilometri. Câștigătorii categoriilor open au fost: 25 de km, masculin: 1. Dániel Attila (Sfântu Gheorghe), 2. Sárosi Iosif, 3. Clinciu Cătălin, feminin: 1. Koncz Mónika (Sfântu Gheorghe), 2. Citireag Veronica, 3. Halaucă Laura. Cursa lungă (25 km), masculin: 1. Bogya Tamás, 2. Hajnal Robert, 3. Bălan Silviu, feminin: 1. Yana Sandieva, 2. Stupu Anca, 3. Minculete Diana.

Duminică le-a venit rândul cicliștilor montani să se întreacă în cadrul primei ediții de Șugaș Race MTB. Și aici au fost două trasee, de 30, respectiv 60 de kilometri. Rezultate cursa scurtă, masculin: 1. Tămîrjan Robert, 2. Păcurar Timotei, 3. Bartha Levente, feminin: 1. Miklós Jácinta (Sfântu Gheorghe), 2. Borsos Mónika (Sfântu Gheorghe), 3. Karácsony Kinga. La cursa lungă au participat doar bărbați, câștigătorii fiind: 1. Madaras Attila, 2. Jugănaru Răzvan, 3. Balázs Sándor.

Șugaș Race a fost organizat de Asociația CovAlpin, în parteneriat cu Asociaţia „Ecou”, iar evenimentul a fost susținut de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.