SPORT 12 martie 2014

Squash-ul e din ce în ce mai iubit în Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 705 vizualizări

squash2

Anul 2013 a fost unul bun pentru iubitorii și practicanții de squash din Sfântu Gheorghe, iar cei de la Asociația Club Sportiv Squash Covasna spun că anul acesta vor continua munca și se pregătesc să culeagă roadele unor demersuri începute în urmă cu trei ani, când au pus bazele Federației Române de Squash.

„Din ce în ce mai multe persoane aleg să încerce acest sport, și pot spune că prima generație de jucători s-a schimbat, mulți și-au întemeiat familii și au renunțat la acest sport, însă locul lor a fost luat de alții. Astfel terenul de squash de la piscina din Sfântu Gheorghe este mai mereu ocupat, ceea ce este bine” – ne-a declarat vicepreședintele asociației, Bara Hunor.

Acesta a spus că după mai bine de trei ani, în sfârșit pare să se realizeze și un vis mult dorit, și anume înființarea Federației Române de Squash. Ideea s-a născut în 2010, însă a fost nevoie de îndeplinirea mai multor condiții pentru ca federație să poată fi înființată. „Una dintre cerințe a fost aceea de a avea cluburi de squash în cinci județe diferite din țară, acest lucru s-a realizat, acum mai avem nevoie de o hotărâre de la Ministerul Tineretului și Sportului. Schimbările politice din ultima perioadă nu cred că vor influența această decizie, este vorba de o nouă federație, de promovarea unui sport, așadar sunt încrezător” – spune Bara Hunor. Acesta mai spune că în urma discuțiilor avute cu membrii celorlalte cluburi din țară au convenit ca vicepreședintele federației să fie președintele Asociației Club Sportiv Squash Covasna, Szabó Tibor, dat fiind faptul că membrii asociației au fost printre cei care au inițiat înființarea federației.

Federație va fi, dar numărul antrenorilor de squash din țară este foarte mic. Bara Hunor spune că anul trecut a avut loc un curs de antrenori la București ținut de Michael Kahn, membru al Federației Europene de Squash, la care au participat 12 persoane din toată țara, însă doar 5 au reușit să și promoveze. „În afară de ei în țară mai avem câțiva antrenori, iar scopul la nivel de România este acela de a atrage copiii către squash. Același Michael Kahn a ținut și un curs de arbitri, tot la București, unde promovabilitatea a fost mai ridicată. Printre alții și eu am absolvit acest curs, iar cu diploma obținută pot arbitra în țară. Pentru concursurile internaționale este nevoie de o altă calificare” – a explicat Bara Hunor.

Anul aceștia cei de la Squash Covasna și-au propus să participe la cât mai multe concursuri din cele peste 20 care vor fi organizate în țară. De asemenea, aceștia vor participa și la o caravană de popularizare a acestui sport, detaliile cu privire la acest eveniment urmând a fi puse la punct în următoarea perioadă.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.