SPORT 26 mai 2013

Sportul a fost rege în weekend la Sfântu Gheorghe [FOTO]

de Székely Emőke | 633 vizualizări

În jur de 50 de evenimente, sute de participanți, voie bună și o multitudine de sporturi – toate au fost prezente la cea de a șaptea ediție a Zilelor Sportive. Dacă vineri vremea a fost rece, sâmbătă și duminică participanții au avut parte și de vreme favorabilă, motiv pentru care foarte multe persoane au ales să iasă la stadion pentru a vedea unele competiții sau pentru a participa la acele concursuri care au fost destinate publicului larg.

Festivitatea de deschidere a acestei ediții a Zilelor Sportive a avut loc vineri dimineața în prezența mai multor cluburi și asociații sportive din oraș, dar și a unor oficiali de la Primăria Sfântu Gheorghe. Apoi s-a auzit primul fluier, și au început competițiile programate. Sute de copilași au invadat terenul de fotbal, au fost competiții în ambele săli de sport, și pe lângă faptul că toată lumea a vrut să câștige, cuvântul cheie a fost fair-play. Vineri seara au avut loc finalele campionatului județean de baschet pentru amatori. În finala mică, pentru prima dată, s-a calificat echipa Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, care a întâlnit formația Sepsi ISE. Deși MNCR nu a reușit să câștige, a jucat bine și s-a bucurat de faptul că au reușit să ajungă până aici. În finala mare Da Bomb, câștigătoarea de anul trecut, a reușit să se impună din nou, câștigând contra Bad Boys.

Sâmbătă dimineața, câteva zeci de persoane s-au adunat pentru gimnastica de dimineață la scena amplasată în vecinătatea stadionului. Apoi în jur de 40 de persoane s-au înscris la un concurs de aruncat telefoane mobile, au încercat slackline-ul (mersul pe o frânghie mai lată), au urmărit demonstrații de bike trial sau motocros, sau pur și simplu au băut o bere la corturile de lângă sala sporturilor. După masa a avut loc un turneu de futsal la care au participat echipele din Sfântu Gheoghe, Târgu Secuiesc și Ferencváros Budapesta, turneu câștigat de FC Sepsi. Tot celor de la FC Sepsi le-a revenit și titlul de cel mai bun portar al competiției, prin Andrei Grigoraș. După acest turneu a avut loc o gală în cadrul căreia au fost premiați cei mai buni sportivi ai anului, precum și antrenorii lor.

Astfel, Primăria Sfântu Gheorghe i-a premiat pe: Florin Purcea, Cosmin Trofin, Blázer Imola, Révész Katalin, Mircea Buhlea (atletism), Józsa Ede (escaladă), Kelemen Kincső (baschet), Orbán-Barra Gábor (trial bike), Mandalian Zaven (body building), Deák Zsombor, Dániel Attila (duatlon), Csinta Rebeka (echitație), Andrei Grigoraș, Pulugor Zsolt (futsal), Pakuci Tamás (gimnastică), Daczó Attila (hochei pe iarbă), Tompa György Kadosa (înot), Fejér Richard (judo), Cristina Oltean, Daniel Bulai, Petrică Oltean (ju-jitsu), Vass Hunor, Bogdan Alexe, Préda Csaba (karate), Mădălina Lingurar, Incze Kriszta, Mátefi Árpád (lupte), Tompa Krisztian (motocros), Ștefan Moldoveanu, Simon Teodor (tenis de masă), Marius Mocanu, Forró Gábor (tenis de masă special), Ciprian Anton (tenis special). Echipa de futsal FC Sepsi a primit premiul pentru cea mai bună echipă.

Nu a fost linişte nici în alte locații, la sala sporturilor municipală a avut loc un campionat de tenis de masă, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și-au dat întâlnire iubitorii șahului și cei ai judoului, iar în centrul orașului Clubul Auto Crono a organizat un concurs de îndemânare auto. A fost distracție și la sala de sport a Liceului „Székely Mikó”, unde a avut loc un master class de zumba susținut de Cătălin Guțu, iar seara în jur de 100 de persoane au ales să urmărească împreună finala Ligii Campionilor la fotbal pe un ecran amplasat lângă stadion.

Ziua de duminică a fost dedicată familiei. Au fost diferite activități pentru copii, un marș al cărucioarelor, concurs de alergare cu câini și mai multe demonstrații pe scena Zilelor Sportive.

Organizatorii spun că ediția din acest an a Zilelor Sportive a fost una de succes, opinie împărtășită și de participanți.

Teme articol: zilele sportive 2013
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.