SPORT 22 iulie 2010

Sportivi din peste 20 de ţări la cea de-a patra ediţie a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc

de Ana Sidon | 430 vizualizări
Competiţia are loc între 22 și 25 iulie Cea de-a patra ediție a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc începe astăzi și va aduce laolaltă sportivi din peste 20 de țări ca Ucraina, Moldova, Muntenegru, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Rusia, Japonia, Germania, Belgia, Norvegia, Turcia, Ungaria și România. Potrivit organizatorilor, Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc are ca scop promovarea sportului ciclist, precum și a peisajelor inedite din zonă, iar calendarul

Competiţia are loc între 22 și 25 iulie

Cea de-a patra ediție a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc începe astăzi și va aduce laolaltă sportivi din peste 20 de țări ca Ucraina, Moldova, Muntenegru, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Rusia, Japonia, Germania, Belgia, Norvegia, Turcia, Ungaria și România.

Potrivit organizatorilor, Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc are ca scop promovarea sportului ciclist, precum și a peisajelor inedite din zonă, iar calendarul evenimentului se întinde între 22 și 25 iulie. Competiția va cuprinde cuprinde 5 etape, având ca punct central orașul Miercurea Ciuc, în timp ce concursurile dedicate amatorilor vor avea loc în acest an și la Sfântu-Gheorghe.

În prima zi, startul se va da în Valea Ghimeșului, în localitatea Lunca de Jos. Aici, cicliștii vor parcurge o distanță de 157 de kilometri.

În a doua zi a competiției, startul se dă în comuna Tușnad, la sediul Apemin Tușnad, sponsorul principal al turului, iar ei vor parcurge o distanță de 183 de kilometri. Etapa a treia, considerată cea mai importantă, va cuprinde parcurgerea a 192 de kilometri, în timp ce în ultima zi va avea loc o probă de contratimp individual, de 14 km, și o probă de circuit pe străzile din Miercurea Ciuc.

Evenimentul este organizat de Primăria Miercurea Ciuc și Direcția pentru Sport Harghita, în parteneriat cu consiliile județene Covasna şi Harghita, primăriile orașelor Sfântu-Gheorghe, Târgu Secuiesc, Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc, și Apemin Tușnad SA - sponsor principal al evenimentului.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.