SPORT 23 februarie 2014

Sepsi-SIC a pierdut meciul cu ICIM Arad

de Székely Emőke | 443 vizualizări

În cadrul celei de-a douăzecea etape a Ligii Naționale de Baschet feminin echipa din Sfântu Gheorghe – Sepsi-SIC a jucat sâmbătă în deplasare contra liderului și campioanei en-titre, ICIM Arad. Așa cum era de așteptat, gazdele au câștigat, însă scorul a fost destul de strâns, fetele conduse de Zoran Mikes reușind să marcheze mai multe puncte decât Arad în două din cele patru sferturi: 25-14, 13-23, 15-17, 19-10, scor final 72-64. În următoarea etapă Sepsi-SIC va juca pe teren propriu cu Rapid București, sâmbătă.

După partida contra Universității Alba Iulia din etapa precedentă, conducerea Sepsi-SIC a emis un comunicat prin care cere mai mult respect din partea Federației Române de Baschet, făcând referire la arbitrajul discutabil al partidei.

„Profund îngrijoraţi de cele întâmplate în partida dintre Sepsi-SIC şi CSU Alba Iulia din data de 19 februarie unde, datorită unor greşeli evidente de arbitraj, în faţa a peste 1.300 spectatori, s-a influenţat rezultatul final, facem apel la corectitudine și respect. Având în vedere importanţa acestui meci considerăm că ar fi fost indicată delegarea unor arbitri cu experienţă mai mare de către Federaţia Română de Baschet. Întotdeauna am sprijinit obiectivele FRB. Am fost singura echipă feminină din România care în sezonul 2013-2014 a participat în competiţiile FIBA EuroCup considerând că astfel putem ajuta baschetul feminin românesc, contribuind la creşterea punctajului FIBA al ţării noastre. Capitalul investit, munca, abordarea noastră pozitivă cât şi prezenţa meci de meci a peste 1.000 de spectatori este aportul nostru la fenomenul baschetbalistic feminin. Mesajul nostru este foarte clar: protestăm împotriva abordărilor incorecte cu influenţă negativă asupra rezultatelor sportive, solicitând totodată corectitudine și respect” – semnează președintele Sepsi-SIC, Miklós Zoltán.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.