SPORT 7 noiembrie 2013

Sepsi-SIC a început FIBA Cup cu o înfrângere

de Székely Emőke | 486 vizualizări

Echipa de baschet feminin Sepsi-SIC a luptat eroic în prima partidă din grupele FIBA Cup, contra Tarsus (Turcia), echipă mult mai bine cotată, dat fiind faptul că anul trecut a evoluat în Euroligă. Cu toate acestea, echipa covăsneană a pierdut, scor 88-93. Partida a fost strânsă, în care echipa turcă nu a reușit să se distanțeze prea mult, scorul fiind egal de 10 ori în decursul celor 40 de minute de joc.

Sala Sporturilor „Szabó Kati” a fost arhiplină miercuri seară, când suporterii au creat o atmosferă de sărbătoare și le-au încurajat pe fetele în alb-verde. Pe teren lupta a fost strânsă, echipele au preluat conducerea pe rând, cu câteva puncte, apoi scorul a fost din nou egal. Sepsi-SIC a fost în dezavantaj la capitolul recuperări, lucru punctat și de antrenorul Déri Csaba, care a declarat la sfârșitul meciului că au nevoie de o jucătoare înaltă. „Sper că cei din conducerea clubului ne vor ajuta, avem mare nevoie de o baschetbalistă înaltă. Sper de asemenea că fetele vor face față ritmului alert, numărului mare de deplasări și partide” – a spus Déri Csaba.

În ceea ce privește jucătoarele de pe teren, Prahalis a jucat din nou foarte bine, a reușit să marcheze 38 de puncte, însă un joc bun au arătat și Bejtic (16 puncte) și Loys (15 puncte). Din păcate Simmons nu a putut juca pentru că regulamentul FIBA prevede că pot evolua doar două sportive din Statele Unite ale Americii. În cealaltă tabără, campioana olimpică Delisha Milton-Jones a reușit 22 de puncte. Aceasta ne-a declarat că a fost surprinsă de publicul de la Sfântu Gheorghe, care a creat o atmosferă incendiară.

Antrenorul echipei din Turcia, Osman Olcay Orak, a spus după meci că Sepsi-SIC a jucat onorabil și că cele două echipe au toate șansele să meargă împreună în șaisprezecimile competiției. „Am avut parte de o primire călduroasă, organizarea a fost exemplară, aveți un public frumos și o echipă valoroasă. Cred că suntem capabili să ne calificăm împreună în următoarea etapă a competiției” – a punctat antrenorul turc.

În următoarea etapă a FIBA Cup, Sepsi-SIC va juca în deplasare la Minsk, partida va avea loc pe data de 14 noiembrie. Până atunci, în weekend, echipa are meci de campionat în deplasare contra Alba Iulia.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.