SPORT 25 ianuarie 2018

Se deschide pârtia de schi de la Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 876 vizualizări

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, până acum nu s-au putut asigura condițiile minimale de punere în funcțiune, spun autoritățile

Pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” din orașul Covasna se deschide pentru public vineri, 26 ianuarie, de la ora 15:00, anunță autoritățile locale. Mai mult, sâmbătă, de la ora 11:00, Fanfara de tineret a Casei Orășenești de Cultură din oraș va oferi iubitorilor sporturilor de iarnă un spectacol care „va încălzi” atmosfera.

 „Cu siguranță, de mult așteptam cu toții acest moment, dar anul acesta vremea nu a ținut cu noi, cel puțin până în acest moment. Datorită condițiilor meteo nefavorabile, spre regretul nostru, abia acum am reușit să asigurăm condițiile minimale necesare punerii în funcțiune a pârtiei. Deocamdată, doar porțiunea mai puțin abruptă este utilizabilă.

Ca și anul trecut, drumul forestier de lângă pârtia de schi poate fi utilizată pentru săniuș.

Ca element de noutate, s-a deschis unitatea de alimentație publică de la parterul refugiului montan, unde aveți posibilitatea de a vă încălzi, a vă relaxa consumând un ceai cald, cafea, vin fiert, ori o gustare”, a transmis joi primarul Gyerő József, pe pagina sa de Facebook.

Sezonul trecut, potrivit datelor oferite de Primăria orașului Covasna, s-au vândut 3.000 de abonamente de persoană pe zi, jumătate de zi sau weekend și 8.000 bilete pentru urcare.

Pârtia din stațiunea Covasna, inaugurată în 2011 și extinsă în 2012, este cea mai mare din județul Covasna. Pârtia „Lőrincz Zsigmond” are două tronsoane, unul de 400 metri lungime, cu un grad de dificultate ușor, și altul de 1.000 de metri lungime, cu un grad de dificultate mediu. Pârtiile sunt echipate cu teleschiuri și nocturnă.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.